Mange soloiværksættere føler sig alene

Flere og flere udtrykker, at de føler sig alene i deres iværksætteri.

Blue Header

Alt for mange iværksættere taler om, at de føler sig alene i deres iværksætteri. Man er selvfølgelig meget alene, når man beslutter sig for at blive soloselvstændig, man udvikler rejsen selv og i starten kan det hele være så spændende, at man ikke tænker over, hvor meget man er alene om alting. Men stille og roligt kan ensomheden snige sig ind på en.

Ensomheden kan se forskelligt ud for den enkelte. Lige meget hvad så er det rigtig ærgerligt, da det kan have en indvirkning på iværksætters forretning og ikke mindst deres helbred.

Mange forslår, at soloselvstændige benytter sig at kontorfællesskaber, da man kommer væk hjemmefra og får en følelse af at have kollegaer.

Desværre er det bare ikke sådan for alle. Nogle føler sig ensomme i kontorfællesskaber, som ikke matcher iværksætteren på branche, udfordringer og niveau. Man kan sidde blandt hundredvis af iværksættere, men hvis man ikke kan spejle sig i dem og sparre med dem, så kan man godt komme til at føle sig ensom. Så du kan altså godt være ensom, selvom du er blandt iværksættere. Det handler om at finde det rette netværk for dig og den rette måde at være sammen med andre med dit iværksætteri.

Netværk og partnerskaber kan være vejen ud af ensomhed

Det er vigtigt at få stillet sin sociale sult. Arbejder du hjemme er din samlever måske den eneste du interagerer med hele dagen og de kan komme hjem fra en travl arbejdsdag, mættet af social interaktion og du hunger efter den.

Det er vigtigt at finde ud af, hvad du har behov for af socialt samvær i dit iværksætteri, så du ikke bliver ensom eller forbliver ensom.

Vi foreslår, at du finder sammen med ligesindede, enten inden for samme branche, niveau eller lignende. I kan sammen spille hinanden gode, sparre med hinanden og fejre succeser.

Du skal ikke undgå dine konkurrenter. De er de bedste sparringspartnere og I kan være med til at styrke hinanden. I har forskellige kompetencer og kan sammen styrke jeres branche.

Heldigvis er der et stort fællesskab blandt selvstændige, der er ingen som er interesseret i at føle sig ensomme, derfor gør mange selvstændige en ekstra indsats for at netværke, bygge fællesskab og skabe kollegaskab.

Så husk at mærke efter og tal med andre om dit iværksætteri.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.