Hvordan vælger jeg et regnskabsprogram?

Introduktion

Der findes et hav af mulige løsninger derude, og på mange måder er det en jungle for helt nye CVR-numre. Her vil vi gøre dig opmærksom på hvad du bør overveje i din proces til, at vælge hvad end om du er iværksætter, selvstændig eller freelancer.Det er vigtigt for os, at understrege du ikke skal lade din bogholder, eller revisor vælge for dig! Vi støder dagligt på iværksættere hvor de er blevet fortalt, at revisoren kun vil hjælpe dem hvis de bruger bestemte programmer, og her skal du vende dig om og gå! Du er chefen i din business og du vælger hvad du skal bruge. Du beholder sjældent den samme revisor hele livet.

Lad os komme i gang – Sådan vælger du et regnskabsprogram

Først og fremmest skal du afgøre med dig selv hvor vidt du har tiden til, at lave dit regnskab selv, og vi mener i 8 ud af 10 tilfælde, at du bør lave det selv i starten for, at få den nødvendige regnskabsmæssige forståelse. Det vil styrke dig på senere sigt i din forretning.

 

Næsten alle programmer tilbyder en gratis måned, og her har du mulighed for, at prøve dem af. Principielt kan alle programmer det samme, på den måde ment de har redskaberne til, at du kan udfylde moms indberetning mm. Nogle tilbyder dig, at blive på en gratis version, og her mener vi du som iværksætter/selvstændig ikke må gå ned på udstyr. Vælg en stor løsning hvor du har adgang til alt funktionalitet, vi hører alt for ofte at folk bliver trætte af gratis løsninger.

 

Der er også branche fordele du skal kigge på. Måske er du tit på farten i din kommende iværksætter virksomhed og her skal du kigge på, om du kan sende fakturaer fra mobilen og scanne regninger ind ved hjælp af din mobil (De fleste kan dette allerede). Der er dog nogle få som endnu ikke understøtter denne mulighed.

 

Interface, også kendt som brugeroplevelsen er nok den ting, som vi vil anbefale dig, at føle ordentligt efter på. Hvordan føles det for dig at bruge, bliver du frustreret? Du kan på næsten alle regnskabsprogrammer få en online eller telefonisk service, som fungere bedre end man først forventer.

 

Du skal selvfølgelig selv bruge det, og selvom du har en revisor eller bogholder er det vigtig for os, at understrege din brugeroplevelse med dette er vigtig. Man kan vænne sig til meget, men det er blandt din virksomheds backbones (Det er nødvendigt) og derfor skal du være tilfreds med brugen af dette.

Økonomien i dine valg

Det mange glemmer når de starter en virksomhed er, at alting koster pengene. Så du bør regne ud om du kan betale udgifterne til dit regnskabsprogram, og selvom det ikke er fordi de er ustyrlig dyre, men! Penge er penge, og nogle ting kan muligvis undværes som følge af, at du kan få det billigere?

 

Det er jo ingen hemmelighed, at vi har favoritter blandt de forskellige udbydere, men det skal ikke stoppe os for at nævne de andre løsninger.

 

De ofte valgte løsninger blandt nye iværksættere er disse 3, som alle står på mål for et kanon produkt! Det er typisk Billy og Dinero som løber med konsulenter, iværksættere og freelancere. Vi er selv Billy brugere og vi tilbyder det til alle vores medlemmer, som også er super glade for netop denne løsning.

 

Alle disse priser er eks. moms og vi har taget prisen for de månedlige løsninger - Grunden til dette er, at ved køb af et helt år fjernet muligheden for, at skifte i løbet af året som mange gør. Dette er selvfølgelig en smagssag.

 

Billy Regnskabsprogram
Gennem Startup Central, 1 DKK for 12 måneder Premium – Normal månedlig betaling 235 DKK.

 

Dinero
Dineros pro løsning kan fås på månedlig løsning til 235 DKK.

 

E-conomic
E-conomic kører med 3 pakker og det er svært for os, at sige hvilken der passer bedst til dig. Men, vi ved at din løsning kan opgraderes og vi vil anbefale dig, at starte med Startup som koster 119 DKK.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Ved tilmelding af nyhedsbrev, accepterer du hermed, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.