Canva - how to?

Introduktion

Canva er et gratis værktøj til virksomheder uden en dedikeret grafiker tilknyttet. Det er et ekstremt fleksibelt stykke online software (fås også som app), der kan lave flotte designs meget hurtigt, med relativ mange muligheder for at skræddersy det enkelte design til ens behov.

Sådan bruger du Canva

Når du skal til at påbegynde brugen af Canva, eller noget som helst andet grafisk værktøj hvor du har mulighed for at skræddersy indholdet, er det vigtigt at det følger den røde tråd i din virksomhed. Det ville som oftest være en design manual over farver, skrifttype eller andet.

 

Hvis du, derimod, ikke har en design manual, så hold dig blot til de farver og skrifttyper du benytter dig af på din hjemmeside og i dit logo. På den måde kan du strømline dit visuelle udtryk noget mere.

  • Lav en content-plan.
  • Tilmeld dig den gratis 30-dages pro version.
  • Lav en masse designs fra din content-plan.
  • Planlæg det på dine marketings kanaler.

Hvis du kan se værdi i at have Pro versionen i længere tid, så endelig fortsæt - det er nemlig et super værktøj, og især hvis man ikke selv er skarp til grafiske design i f.eks. Adobe.

Hvad koster det?

Canva fås som betalingsløsning og freemium - forskellen er udvalget af muligheder. Canva kan altså fås helt og aldeles gratis. Værktøjet giver dig mulighed for at lave designs i formater til, især, sociale medier.

 

Det er især på Facebook og Instagram at Canva skinner igennem - for det er utrolig nemt at hente billeder ned fra Canva app'en, og poste dem til de sociale medier.

 

Med Canva får man:

  • Adgang til millioner af billeder (arkivfotografier, vektorer og illustrationer).
  • Billedefiltre.
  • Ikoner og figurer.
  • Hundredevis af skrifttyper.

Ved brug af punkterne foroven, kan man nemt og hurtigt lave unikke designs til hhv. 1:1 (square) og 9:16 (højformat), som er blandt de mest populære formater.

 

Alle de markante indstillinger og funktioner er gemt væk bag deres betalinsløsning, men er du produktiv, kan du gøre brug af deres 30-dage gratis Pro version. Lav en hel kollektion af ting du kan bruge lang tid frem - så er du i hvert fald godt dækket ind det næste stykke tid.

 

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Ved tilmelding af nyhedsbrev, accepterer du hermed, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.