Hvordan bruger jeg Adobe-pakken bedst?

Hvad er de meste brugte programmer i Adobe, og hvorfor?

Introduktion

Adobe Creative Clound (Adobe CC) er et enormt brand inden for grafisk design - det har, mere eller mindre, taget patent på ordet "grafisk desgin". Uanset hvilken branche man befinder sig i, er der stor chance for du har hørt om et produkt fra Adobe.

 

Adobe hjælper virksomheder med at generer content gennem deres programmer - hvad end det er billedmateriale, illustrationer, grafer, video eller andet.

Vil du i gang med content marketing?

Mangler du content til din hjemmeside, marketings kanaler eller andet? Så er der en god chance for, at du kan lave det i et Adobe produkt.

 

De tre mest hyppige opgaver lavet i Adobe:

 • Billedebehandling/redigering
 • Illustration skabelse
 • Videoredigering

Står du og skal have materiale inden for én eller flere af emner foroven, og har du ikke råd til at hyre en ekstern til at lave det for dig; så bør du overveje om Adobe er vejen frem.

 

Har du tid og overskud til at sætte dig ind i at lave simple opgaver selv, så er der rig mulighed for at finde en masse nemme video guides, der dækker over næsten alle scenarier.

Adobe Photoshop

Formentlig det mest kendte af Adobe-programmerne er Photoshop. Grundet dets værktøjer og muligheder for, at redigere billeder på utallige måder; er det blevet meget omtalt på grund af skønhedsmodeller og sjove billeder på Internettet.

 

Photoshop er et værktøj, der ikke er specielt nemt at gå i gang med - det kan virke meget uoverskueligt at starte ud med grundet dets mange muligheder og hvordan programmet generelt fungere. i mange tilfælde har alm. virksomheder ikke behov for egentlig billederedigering.

 

Photoshop er, mest almindelig, brugt til:

 • Fjerne baggrunde.
 • Ændre farver.
 • Tilføje filter.

Adobe Illustrator

Illustrator er også et ret alment kendt program - det er ikke på niveau med Photoshop, men fordi alle virksomheder før eller senere skal have et egentlig logo; så er det her Illustrator kommer i spil. Det har nemlig den unikke mulighed for, at skabe vektoriseret objekter.

 

Vektorisering af, eksempelvis, et logo betyder, at man kan skalere det op og ned uden at det mister kvalitet (som ellers ikke er muligt I billedredigeringsværktøjer).

 

Illustrator er et nemt værktøj at gåiI gang med; det fungere meget simplere end Photoshop, og stemmer mere overens med tegneprogrammet Paint i funktionalitet. Jo mere kompliceret illustration, dets mere know-how kræver det dog. De fleste virksomheder kan få stor gavn af dette produkt, da man gerne vil lave unikt content til sin hjemmeside eller marketing kanaler.

Illustrator er, mest almindelig, brugt til:

 • At lave illustrationer.
 • At lave infografik.
 • At lave UI/UX.

Adobe Premier Pro

Premier Pro er Adobes svar på videoredigering. De fede videoer du så fra det der firma? Det er formentlig gjort igennem Premier Pro.

 

Det er et super fedt program til simpelt såvel som advanceret videoredigering. Hvis du aldrig har prøvet videoredigering før, så er det ganske enkelt at gå i gang med - de helt essentielle funktioner er nemlig meget nemme at tage fat på. Læringskurven er til gengæld lidt stejl selvom der er en masse video guides; det skal dog ikke skræmme dig fra at prøve det af hvis du vil benytte dig af video content med eget video materiale.

 

Premier Pro er, mest almindelig, brugt til:

 • At fjerne baggrunde (green-screen/blue-screen).
 • At klippe.
 • At lave overgange.

Adobe After Effect

After Effect er også et program for video; ikke så meget videoredigering som Premier Pro, men mere "motion graphics". Du ved, de der smarte effekter med tekst, firkanter og andre former, der bevære sig ind og ud af videoen!

 

Det er formentlig lavet i After Effect. Premier Pro kan også lave disse ting, men værktøjerne er gemt godt væk deri for at gøre plads til flere videoredigeringsorienteret værktøjer. Derfor er After Effect mere tilegnet denne video type.

 

Motion graphics er nemt at gå i gang med, men kan blive ekstremt langhåret jo flere bevægelser og objekter, der er involveret. Til gengæld kan du lave en hel video uden at skulle have optaget noget som helst - og det er da egentlig ret rart hvis man nu ikke har et super smart kamera alligevel. Det går ganske fint hånd i hånd med Premier Pro, hvor man kan lave sine motion graphics for så at benytte dem i sin video i Premier Pro.

 

After Effect er, mest almindelig, brugt til:

 • At lave animationer.
 • At klippe.
 • At lave overgange.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Ved tilmelding af nyhedsbrev, accepterer du hermed, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.