En god webshop

Introduktion

Det super gode spørgsmål som mange dagligt stiller sig selv. For findes der en standard guide til, at lave en god webshop? Nej ikke rigtigt, for der findes et hav af løsninger derude til dig, som vil lave en webshop.

 

Vi vil her gennemgå nogle punkter, du skal have med i din opsætning af din kommende webshop, men også flere punkter på ting du ikke skal gøre.

Tre muligheder for at starte din webshop

En webshop bliver god af flere ting, men selvfølgelig er produktet det vigtigste for, at du kommer godt i gang. Vi antager, at du har valgt dit produkt med omhu og derfor kender til din målgruppe.

 

Der findes mange forskellige måde, at få en webshop på. Du kan købe dig til den ved en 3. part, overtage en eksisterende webshop, eller du kan gå i gang selv med, at lave din webshop.

 

Medmindre du ved, at dit produkt vil sprøjte ud til din målgruppe, så skal du ikke købe en dyr webshop ved 3. part bare fordi du kan. Den store fejl mange nye iværksættere gør, og som mange andre også selv har gjort er, at bede nogle om at lave dit produkt uden, at have forsøgt selv først. Du kan langt mere end du aner!

 

At overtage en webshop? Hvorfor? Grunden til den tidligere ejer skulle sælge, skal være super god hvis vi selv skulle overveje at gøre det. Hvis de sidder på en rigtig god webshop, hvorfor skulle de så sælge den? Måske kan du overtage den for 50.000 kr. hvilket kan være billigt. Så overvej lige hvor langt du ville kunne komme med 50.000 i en nye webshop. Hvis du derimod bare må eje deres virksomhedsnavn så køb dem, men start forfra.

 

Husk altid at en webshop er som et menukort på en restaurant, desto mere du skriver på desto svære er det for kunden, at vælge når tjeneren kommer. Hvis du har mindre men gode produkter er det nemmere for kunden at vælge.

 

Så husk, ikke for mange kategorier, men derimod have nogle topsælgende kategorier du kan tilføje produkter til.

 

Den sidste løsning er, at bygge den selv fra bunden, og nu tænker du sikker ”Det kan jeg ikke”. Selvfølgelig kan du det - læs med her!

 

De mest brugte webshopløsninger

De 2 løsninger vi vil nævne her, er Shopify og DanDomain (spoiler - vi er samarbejdspartner med Dandomain).

 

Det er 2 super gode løsninger, men DanDomain er dansk og det trækker virkelig godt op. Samtidig har de nogle af landets største webshops som kunder.

 

De har begge 2 det tilfælles, at du kan lave drag and drop og på den måde sætte din webshop op, lige som du vil, og med de produkter du vil sælge. Det bliver lavet i template form, og det er godt, for begge selskaber har en gennemgribende viden om hvad der virker, og hvad der ikke virker for webshops.

 

Shopify – prisen for dem er startende på 29 USD som svarer til 194 DKK – dette er selvfølgelig deres mindste pakke, men rimelig overkommelig pris, og det er let at komme i gang. De 194 kr. er selvfølgelig om måneden og der er selvfølgelig mulighed for, at valutakursen kan have ændret sig.

 

DanDomain – gennem Startup Central kan du få deres løsning i 6 måneder til kun 1 kr. Det er mod en normal pris på 189 DKK om måneden. Altså normalt billigere end Shopify og samtidig sparer du 1.133 kr. som medlem igennem Startup Central.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Ved tilmelding af nyhedsbrev, accepterer du hermed, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.