Thomas Højland Gadegaard

Gør det umulige muligt

Thomas Højland Gadegaard startede Fueli i sommeren 2020. Han havde egentlig aldrig drømt om at blive iværksætter, ej heller kommer han fra en familie som er iværksættere, så det lå ikke just til højrebenet. Men da Thomas elsker udfordringer, så kunne han ikke modstå udfordringen. Han bliver nemlig specielt motiveret, hvis der er nogen som siger ”det kan ikke lade sig gøre”, så skal han nok vise dem, at det kan det, han skal i hvert fald nok få det til at lykkes.

At skabe noget og producere noget er Thomas’ passion. ”At kunne sige bagefter, at jeg har udviklet det, er bare mega fedt.”

Så da Thomas efter 10 år på samme arbejdsplads, besluttede at der skulle ske noget nyt, sagde han op og startede som selvstændig. Han har en hel liste over vilde idéer, som han igennem tidens løb har kommet på. Han kiggede listen igennem og den idé, som stod tydeligst for ham, var fejltankning. Han har nemlig selv prøvet det på egen krop og hele oplevelsen var af stor frustration.

Thomas begyndte at researche. Han ville finde ud af om, der allerede var en løsning på markedet og om andre havde været udsat for samme frustration. Han fandt dog hurtigt ud af, at det var en lidt pinlig ting at tale om, så der var ikke mange, som ville fortælle om deres oplevelse. Men han fandt frem til en statistik, som fortalte, at der er mere end 20.000 fejltankninger om året. Så der var et marked for Fueli og folk havde brug for hans løsning.

Thomas Højland Gadegaard | Startup Central

Fueli

Fueli hjælper forbrugeren med at undgå fejltankning, og sikre man kan tanke med tryghed. Det kan koste helt op til 40.000 kr. at fejltanke og der er ingen forsikringer som dækker, når skaden er sket.

Thomas har udviklet en elektronisk batterienhed, som nemt monteres på bilens tankdæksel, den er universalt udformet for at passe til de fleste bilmodeller. Fueli hjælper og påminder dig med 3 forskellige effekter. Bip, blink og tydeligt tekst, sikre at ingen bilister er i tvivl. Testperioden på 9 måneder vidste tydeligt, at det vigtigste for Fueli er at bryde forbrugerens tankestrøm ”Vi tænker ofte på noget helt andet og har bare sat autopilot til, når vi tanker, derfor kan fejlen hurtigt ske. Fueli skærper koncentrationen.” Man kan dermed sige at Fueli er en påmindelsesenhed, som river en tilbage til tilværelsen.

Du kan altid tage din Fueli med dig og nemt montere den i en anden bil.

Så er du privat forbruger eller en virksomhed, som stiller bil til rådighed til dine medarbejdere, som gerne vil undgå den dyre fejltankning, så få fat i en Fueli.

Fueli har søgt patent på produktet og har både design og trademarkbeskyttelse.

Fremtiden

Fremtiden byder på salg, salg og mere salg. Og så drømmer Thomas om at få Fueli til udlandet, specielt Tyskland står højt på listen, samt østlandene som ikke er så langt fremme med den grønne omstilling endnu.

”Jeg skal bare have det skudt ud, så det kan hjælpe så mange som muligt med at undgå fejltankning, når markedet er mættet, skal jeg videre og udvikle et nyt produkt eller service.”

Et godt råd fra Thomas

”Du skal starte selvstændigt, hvis du er motiveret.” Thomas startede selvstændigt som 37-årig, med villa, Volvo og vovse, derfor går dette råd specielt ud til folk i hans egen alder.

Du skal være motiveret, men han anbefaler også, at man sætter sin familie ned og fortæller, hvad det kommer til at have af konsekvenser for dem, at man vil starte virksomhed.

Det gjorde han og det har kun haft et positivt afkast. Hans familie er ekstremt støttende, da de har været med inde over beslutningstagningen og indforstået med, at sommerferien til Italien nu er nedgraderet. ”Det har gavnet mig at være på forkant.”

Det har Startup Central hjulpet Thomas med

Thomas har været en del af Startup Central af to omgange. Første gang var helt i starten, da Startup Central blev til i 2018. Dengang var Startup Central helt anderledes end hvad det er i dag og Thomas fik det ikke brugt og meldte sig derfor ud. Men da han startede Fueli i 2020 blev han en del af Startup Central igen. Denne gang havde Startup Central endnu mere at byde på.

Specielt adgangen til viden og fagfolk, som kan give en hjælpende hånd, var et afgørende fakta i, at Thomas blev en del af Startup Central.

Thomas havde inden han blev medlem selv forsøgt at række ud til folk med specifikke kompetencer, men fandt hurtigt ud af, at det kun var en lille procentdel, som ville bruge deres tid på at hjælpe. Og det er helt fair, de får mange henvendelser og har travlt, så de kan ikke hjælpe alle.

Her kom Startup Centrals netværk og coaches virkelig til gavn. ”Startup Centrals coaches er indvilliget i at tage en dialog. Det er en smutvej til kompetencer.”

Følg Thomas’ iværksætterrejse

Fueli er et genialt produkt for private, så vel som erhvervsdrivende. Derfor følger vi Thomas’ rejse tæt.

Vi synes, at det er så genial en idé, at vi ikke kan forstå, hvorfor bilproducenterne ikke bare har købt Fueli til deres bilmærke og monteret den, som standard på alle deres biler.

Thomas har netop vundet prisen som årets iværksætter i Struer kommune.

Vil du også følge Fuelis rejse så tjek hjemmeside, Facebook, LinkedIn ud.

Thomas har en forespørgsel:

Fueli er kommet til salgs fasen nu og det er ikke noget han selv er fan af. Han har allerede solgt til flere virksomheder i "pre sale". Derfor søger han en co-founder, som er pissegod til salg.

Så hvis du synes Fueli er en genial idé og ikke har modet til at udvikle selv, men gerne vil være med på en startup-rejse som denne, så skal du slå til nu.

Er du klar til at give den gas med salg, så ræk ud til Thomas.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.