Solveig og Lea

Sigt efter månen. Selv hvis du ikke rammer, lander du blandt stjernerne.

“Vi vil med Ivital hjælpe virksomheder med at monitorere, forebygge og håndtere stress, det voksende fænomen som nu er blevet allemandseje.” Sådan lyder ordene fra makkerparret Solveig og Lea, som ønsker at gøre en forskel. 

Solveig og Lea mødte hinanden på deres studie til psykomotorisk terapeut. Allerede fra tredje semester oplevede de en hurtigt voksende personlig kemi og professionel fælles retning og passion. 

I slutningen af september 2022, tog de venskabet til et nyt niveau. Solveig og Lea kastede sig ud i livet som iværksættere og skabte IVITAL ApS. 

Ivital tilbyder stressforbyggende workshops til virksomheder og medarbejdere. 

Hverken Solveig eller Lea har erfaringer som iværksætter, så de tog et 12 ugers iværksætterkursus, hvor de fik smag for iværksætteriet. 

Virksomheden Ivital bygger på deres fælles passion for stressforebyggelse med udgangspunkt i sammenspillet mellem krop og psyke. “Stress behandles ofte kun kognitivt. Her tilføjer vi med Ivital en ekstra dimension - nemlig kropsbevidsthed. Stress er også en kropslig reaktion, hvorfor det er vigtigt at forstå og arbejde med kroppens signaler” fortæller Lea. 

For at forstå deres interesse hver især, skal vi spole tiden tilbage. 

Leas interesse for stressforebyggelse blev især forstærket efter hendes egen stresssygemelding tilbage i 2018. Gennem studiet opdagede hun de nødvendige redskaber til at komme stærkere ud på den anden side og derfra forebygge stresssymptomer. Det er bl.a. disse redskaber, hun gerne vil videregive til andre. Det at Lea selv har oplevet stress på egen krop og dermed har skabt egne erfaringer, gør at hun kan tale om stress med en vis autenticitet, erfaring og indsigt i et liv med stress. 

Solveig har i hendes nære relationer oplevet konsekvenserne af langvarig stress. Herigennem opstod nysgerrigheden for, hvordan man kan komme stress i forkøbet, hvilket ledte hende på sporet af psykomotorikuddannelsen. “To stressforløb er aldrig ens og derfor er det vigtigt at lære hvilke tidlige symptomer på stress du oplever og hvilke redskaber, som fungerer for dig” fortæller Solveig. 

Solveig og Lea har siden de mødte hinanden, kun bygget deres venskab stærkere. Som samarbejdspartnere har de et godt forhold, hvor de har lært at tage en ting ad gangen og stole på processen. 

De supplerer hinanden godt og har derfor valgt at lede Ivital i fællesskab som Co-CEO’s. Derfor er der heller ikke én af dem, der sidder med titlen som CEO. 

Det lå som sådan ikke i kortene, at Solveig eller Lea skulle blive iværksættere sammen. Men på baggrund af deres samarbejde med en af Danmarks største virksomheder, omkring bacheloren “Stressforebyggelse på arbejdspladsen - kropsbevidsthed som redskab”, var der ingen anden vej at gå. 

Solveig og Lea | Startup Central

En milepæl

Selvom Ivital kun har været i gang i tre måneder, har Solveig og Lea alligevel opnået flere milepæle i virksomheden. De søgte om et Verdensmålsmikrolegat gennem Fonden for Entreprenørskab, noget som de aldrig havde prøvet før, men de kastede sig ud i det. De fik mikrolegatet og en stor milepæl var nået. 

Den gode respons Solveig og Lea får, ser de også som en milepæl. Det er en kæmpe milepæl at opleve store virksomheder, investorer og samarbejdspartnere, der ser en værdi i Ivital.

Fremtiden

Fremtiden ser lys ud for Ivital, der har mange drømme. Solveig og Lea ser mange muligheder for deres virksomhed, med potentiale for internationalisering i fremtiden. I den kommende tid er der også fuld fart på, hvor Ivital er ved at udvikle en prototype på en app, der skal understøtte forebyggelsen af stress i virksomheder. 

Ingen ved præcist hvad fremtiden vil bringe, men Solveig og Lea er ved godt mod. De har kastet en snebold ud over bakken, der nu skal samle så meget sne op som muligt, så den kan vokse sig større og større.

Et godt råd

I deres tid som Co-founders, har Solveig og Lea oplevet hvor vigtigt et godt netværk er. Det er derfor også deres råd til andre iværksættere. Et godt netværk kan være altafgørende for en startup. De har kastet sig ud i livet som iværksættere og opfordrer andre til at gøre det samme. Det skal prøves.

Hvordan Startup Central har hjulpet

Solveig og Lea hørte første gang om Startup Central, under iværksætterkursusset. Efter de i ihærdighed havde prøvet Startup Centrals lykkehjul, blev de kontaktet med et godt tilbud. 

Det har være et frugtbart samarbejde, hvor Solveig og Lea er kommet i kontakt med Startup Centrals partner; LittleGiants, der hjælper dem med udviklingen af deres prototype på den kommende app. 

Startup Centrals coaches har stået som et bagland for Solveig og Lea, der er grønne på iværksætterområdet.

Følg Ivital

Solveig og Lea er nogle helt vildt seje iværksættere! 

Vi glæder os til at følge Ivital og deres rejse, vil du også følge dem, så kan du gøre det på deres LinkedIn, Facebook og Instagram. De deler stressforebyggende og trivselsfremmende viden og redskaber samt deres iværksætterrejse.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.