Sarah Johnsen

Det ekstra touch gør en forskel

Sarah Johnsen ejer virksomheden Forkælet, som tilbyder housekeeping. ”Det skal være lækkert og afslappende at komme hjem efter en hektisk dag på arbejdet.” Derfor tilbyder Sarah housekeeping, som er meget mere end bare rengøring. Hun gør hjemmet lækkert til, at familien kommer hjem igen. Det er ikke blot basic rengøring, der bliver ryddet op, finpudset i haven, vasket tøj, rettet på bøgerne og hygget omkring hele hjemmet, for at skabe en afslappende atmosfære.

  • Ved at forkæle hjemmet forkæler man familien.

Det er det ekstra touch, som skaber den gode kundeoplevelse. Sarah kommer ind efter familien er taget afsted på arbejde. Tilbage er resterne af den hektiske morgen med morgenmad, madpakker og hastværk for at få børnene i skole til tiden. Hun sørger derfor for, at det er hyggeligt og dejligt at komme hjem igen. Nye håndklæder på badeværelset formet som svaner eller hjerter, så man får en fornemmelse af, at man er på hotel, der er sløjfer i den skinnende håndvask og specieldesignet sæber med duft efter kundens valg, som bliver fyldt op inden hun forlader hjemmet. Hjemmet er rent, duftende og har et personligt touch. Det er alle disse små touch og hjemlig hygge, som gør hele forskellen for hjemmets familie. ”Jeg er mere en au pair end jeg er en rengøringsdame, nogle gange ligger der er seddel, hvorpå der står om jeg vil tage kyllingen ud af fryseren.” Små ting som gør at familien får en unik oplevelse og et lækkert hjem at vende tilbage til. Dette final touch mener Sarah, at hun har udviklet på baggrund af sin erfaring i beauty verden, hvor det også handler om, de små detaljer og det at gøre noget lækkert.

Sarah Johnsen | Startup Central

Det selvstændige liv

Sarah har prøvet livet som lønmodtager, blandet andet som tjener hos Bones, men hun har aldrig kunne finde sig til rette. Arbejdspladsen ønskede ting gjort på en bestemt måde og selvom Sarah have bedre og hurtigere måder at løse opgaven på, så skulle det gøres på deres måde. Hun savnede udfordring og muligheden for at udfolde sig. ”Bedre at være din egen chef, så kan man sætte sit eget præg på tingene.”

Efter hun lukkede sin salon, vidste Sarah ikke hvad hun skulle lave ”det skulle i hvert fald ikke være endnu et lønmodtagerjob, jeg fungerer bare ikke med at have en chef”. En veninde foreslog, at hun kunne tjene nogle hurtige penge ved at gøre rent. Det eneste hun skulle bruge, var en bil. Herefter gik det hurtigt. Sarah besluttede sig for at blive selvstændig om morgen d. 12. december 2018, om aften søgte hun om et CVR-nummer og dagen efter bestilte hun t-shirts. Derefter gik der 14 dage, så havde hun sin første kunde.

Anden drøm

Egentlig er Forkælet ikke det, Sarah ser sig leve resten af livet, hun vil gerne tilbage til sit erhverv inden for beauty branchen, ved at åbne sin egen salon. Men ”det er bare så hyggeligt det her. Det er så hyggeligt at tale med folk.” Hun fortæller blandt andet, at hun om aften når hendes kunder begynder at komme hjem fra arbejde, får beskeder fra dem om, at det er dejligt at komme hjem. ”Det gør at jeg holder fast i det.”

Sarah forsøger at finde en at ansætte, så hun ikke selv behøver at være der hele tiden, men kan fokusere på andre ting og andre drømme, såsom hendes frisørsalon. Men ”det er svært at finde én, som leverer det samme touch som jeg gør. Eksempelvis hvis der står en opvask, så tager man den lige, man sætter den ikke bare over på en klud.”

Erfaren iværksætter

Sarah var ikke helt grøn inden for iværksætteri, før hun blev selvstændig med Forkælet, hun har været selvstændig de sidste 9 år og kendte derfor godt til flere af processerne, der skal til for at starte og drive virksomhed. Forkælet blev inden for kort tid en succes og genererede omsætning, som hun kan leve af. Derfor er det også et mål, hun er stolt af at have nået, specielt fordi hun ikke har brugt en eneste krone på marketing. Alle hendes kunder er kommet via mund-til-mund-metoden og nu er der en fuld kalender.

Desværre er det ikke alle, der som Sarah får så flyvende en start, derfor er hendes råd til én, som vil starte virksomhed at have en indtjening ved siden af. ”De første måneder kan være meget svingende og man kan komme til at kæmpe med udgifterne.” Ellers foreslår hun, at man har en god opsparing. Hun selv havde en anden indtægtskilde da hun startede, så alt der kom ind fra virksomheden var rent profit, som kunne bruges på sig selv eller på tiltag i virksomheden. ”De faste udgifter, som husleje skal betales af den anden indtægt.”

Det har Startup Central hjulpet Sarah med

Sarah faldt først over Startup Central på Instagram, her blev hun grebet af de gode rabatter, hun kunne få på blandt andet regnskabsprogram, en service hun skulle bruge i sin virksomhed. Hun havde derfor undersøgt lidt på hjemmesiden og kunne huske Anders Foghs (CEO af Startup Central) navn, da det også er navnet på vores tidligere statsminister. Og kort tid efter blev hun ringet op af Anders, her var hun ikke i tvivl, hun ville gerne være medlem.

Som udgangspunkt er det Startup Centrals partnere, som Sarah har taget i brug. Men hvis der er noget hun er i tvivl om, så ringer hun fluks ind og får hurtigt et svar på sine spørgsmål – ”de er gode til at rådgive.”

”Det er nemmere lige at ringe til Startup Central, så får man hurtigt det svar man har brug for.”

Følg Sarahs iværksætterrejse

Synes du også at Sarah bare er super sej og har skabt et fedt koncept, så kan du følge hende på hendes Facebook og Instagram og Instagramprofil Forkælet. Her vil du også kunne se hendes små touch, blandt andet i form af sløjfer, formet håndklæder og friske blomster.

Vi glæder os til at følge med i, hvilke nye tiltag Sarah udvider sin virksomhed med!

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.