Pernille Lydia Sørensen

Det skal være slut med at købe ting, du sjældent bruger

I sommeren 2021, gav Pernille Lydia Sørensen sin tidligere arbejdsgiver hendes opsigelse, og i månederne herefter blev virksomheden Monto født. 

En ide, som hun havde brygget på i en god håndfuld år, var nu blevet til en virksomhed. 

Pernille Lydia Sørensen  | Startup Central

Monto udspringer fra eget behov

At Pernille skulle være iværksætter, har egentligt aldrig ligget i kortene. Men da hun fik ideen til Monto, kastede hun sig ud i det. Idéen er født ud fra konkrete hverdagsbehov og sat ind i en deleøkonomisk løsning. Der findes deleplatforme for biler, både, boliger mv., men ikke i samme omfang for mindre artikler. Hvis hun f.eks. skulle bruge et værktøj, som hun ikke selv havde eller ingen i hendes omgangskreds havde, måtte hun ud at købe et nyt. Et nyt produkt der nok kun ville blive brugt den ene gang. Hvorfor købe noget, for at smide det ud? Det er spild af ressourcer, særligt når der måske er en nede af gaden, der har lige det du har brug for. Hvorfor skal vi alle sammen ud at købe, hvis vi kan låne eller leje af hinanden? 

Det var lige præcis det, der var startskuddet til Pernilles ide af Monto. 

Monto er en digital platform, som gør det muligt for dig at leje ting i lokalområdet; fra privatpersoner, virksomheder eller lokale foreninger. 

Ligeledes kan du udleje dine uudnyttede genstande og derved tjene penge på ting du ejer, hvilket også er gældende for virksomheder. Mange kan nikke genkendende til at have manglet en genstand i en kort periode, som f.eks.: symaskine, kano, tagboks, højstol, Soundbox, backpacker rygsæk, boremaskine, ladcykel, GoPro, fadølsanlæg, malergrej, festtelt, osv. 

Monto er en Udlejningsplatform, som faciliterer kontakten mellem lejer og udlejer. 

Lige nu er der 6 produktkategorier på Monto, der både henvender sig til privatpersoner og virksomheder. Monto har desuden et sofistikeret bookingsystem, således du som udlejer kan blokere dage, hvor en genstand ikke er ledig, der kan prisdifferentieres, hvis udlejningsprisen skal være billigere i hverdagene og der er mulighed for at tilføje rabattrin. 

Pernille Lydia Sørensens ide er blevet til en virksomhed, selvom hun ikke har nogen erfaringer med iværksætteri. Så helt fra starten, har det været learning by doing. 

Fremtiden

Pernille ser i fremtiden, at Monto ligger på de fleste telefoner og bruges i dagligdagen. Samtidig ønsker hun, at der ikke kun lejes genstande, når behovet opstår, men også når nysgerrigheden indtræffer. Vil man f.eks. prøve at stå på rulleski, så lej et par og få det prøvet af. Lige nu er fokusset primært på Aarhus. For at opnå stor volumen på platformen, men Monto udbredes snarest til resten af Danmark. 

Så der kan komme endnu flere lejere og udlejere. Monto skal være med til at optimere ressourceudnyttelsen. Det skal være slut med at købe ting, du sjældent bruger. Læg dine uudnyttede genstande til udlejning og tjen en udlejningsgevinst, imens du sparer en anden for at købe nyt. 

Et godt råd

Hvis du går og drømmer om at starte din egen virksomhed, så stil dig selv dette spørgsmål: 

Hvad er det værste der kan ske? Det selv samme sagde Pernille Lydia Sørensen til sig selv, da hun startede egen virksomhed. Hvad er det værste der kan ske og hvis de konsekvenser ikke skræmmer dig, så gør det. 

Det har Startup Central hjulpet med

Efter at have oprettet en virksomhed og fået et CVR-nummer blev Pernille Lydia Sørensen ringet op af Startup Central. Pernille så flere fordele i Startup Central, særligt Startup Centrals coaches tiltrak Pernille. Startup Centrals coaches, har hjulet Pernille både med store og små spørgsmål og hun er kommet ind i et fællesskab. 

En af Startup Centrals coaches var helt vilde med Pernilles ide. Så han inviterede hende op på hans kontor og efter et møde, blev han partner i Monto. Dette partnerskab betyder, at Monto lynhurtigt kan videreudvikles på baggrund af den feedback, der kommer retur fra brugerne, hvilket Pernille Lydia Sørensen mener er med til at skabe værdi for Montos brugere. 

Monto kan hentes i AppStore og GooglePlay. 

Følg Pernilles iværksætterrejse

Vi hos Startup Central er vilde med Monto, og vi er stolte af at have været med på Pernilles rejse.

Vi glæder os til at følge Pernille. Du kan besøge Monto på deres hjemmeside

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.