Mathias, Frederik, Martin & Andreas

Livet som upcoming musiker er gjort nemmere.

Juicebox startede egentlig som en musikfestival i 2018 med Mathias og Frederik ved roret. Dengang havde de allerede en ide om, at Juicebox skulle være mere end det. I foråret 2020 kom programmøren Andreas og designeren Martin med ombord og det var her de begyndte at bygge platformen Juicebox. Platformen tilbyder i dag booking af blandt andet lydstudier rundt omkring i Danmark.

Juicebox er de eneste på markedet, som tilbyder denne service, det ses ikke andre steder i EU, de er derfor frontrunnere på området og gør livet som upcoming musiker meget nemmere.

Juicebox tilbyder musikere at leje lydstudier, så de kan få indspillet alt deres fantastiske musik. Derudover tilbyder de hjælp til produktion, mix & master samt sangskrivning af professionelle.

Hele teamet bag Juicebox har en stor interesse i den musiske verden. Og da de stødte på forskellige udfordringer i branchen og ikke kunne finde nogle, som gjorde noget ved dem, besluttede de sig for at gøre det.

”Musikbranchen er fragmenteret, det er mere eller mindre kun gennem netværk eller SoMe, man finder det man har brug for som musiker. Hvis man ikke har forbindelserne, kan det være en endnu svære branche at gå ind i.” Juicebox gør op med dette, her finder man professionel hjælp til det hele. Alt er samlet ét sted, nemt tilgængeligt for alle.

Juicebox blev udvalgt af Innovationsfonden til at blive de foundere, som skulle støttes gennem Innofounder Graduate. Det betyder, at de har fået kapital til at kunne gå fuldtid i et år, så de kan udvikle og vækste deres virksomhed.

Mathias, Frederik, Martin & Andreas | Startup Central

Fremtiden

”Det kunne være fedt at Juicebox blev et sted, hvor pladeselskaberne gik hen for at finde inspiration.”

Juicebox’s store ambition er at blive den førende platform for udlejning af lydstudier i Europa. Tyskland vil være et oplagt marked, da det har det største musikmarked, men de tænker også andre EU lande ind som har stort potentiale.

Dertil ønsker de at udvide deres service, således at de eksempelvis kan tilbyde vokalister og et bedre udvalg af producere og sangskrivere. Det skal være sådan, at Juicebox hjælper musikere helt fra idéen til at blive spillet i radioen.

Et godt råd fra Juicebox

Teamet bag Juicebox startede virksomheden grundet egne behov, hvilket de beskriver som værende den bedste grund til at starte selvstændigt. Man mærker det på egen krop, har kendskab til branchen og kender til alle de pains, som ligesindede står overfor og kan på det grundlag starte en endnu bedre virksomhed.

Juicebox består af et team på fire og det er en af de store styrker, hvis du spørger dem. De anbefaler soloselvstændige eller virksomheder med to foundere at finde flere teamplayere. Det handler om at få flere og forskellige kompetencer ind i virksomheden. Så kan alle parter dygtiggøre sig inden for det område de er gode til og man skal ikke lave det hele selv.

”Flere kompetencer på teamet betyder også, at man ikke skal outsource, man har nogle at sparre med. En ansat giver heller ikke lige så meget hjerteblod som en medejer, man har brug for en, som giver samme energi, en man kan dele succeserne og nedturene med.”

Juicebox teamet fortæller, at de 100 % ville blive iværksættere igen. De ville dog gøre flere ting anderledes, bl.a. mere struktur og mere fokus på det forretningsmæssige.

Det har Startup Central hjulpet Juicebox med

Juicebox blev anbefalet af en ven til at tjekke Startup Central ud. Det hele startede fordi Juicebox skulle bruge forsikring til deres eget lydstudie, Juicebox Valley Studio, og da Startup Central har en aftale med Tryg forsikring og handlede hurtigt så Juicebox kunne blive forsikret med det samme, så meldte de sig ind.

”Talte med Startup Centrals kontaktperson ved Tryg samme dag. Det var fedt at opleve en oprigtig interesse i, at nogle vil hjælpe en. Mange gange taler man med en masse mennesker, som bare bliver ved med at sende en videre. Med Startup Centrals hjælp sparer man en masse tid. Så kontakt Startup Central de har kontakterne du skal bruge.”

Udover Startup Centrals partnere har Juicebox brugt driftsbudgetskabelonen og sparret med coaches på området, de har bl.a. givet gode råd og kigget budgettet igennem.

Følg Juicebox's iværksætterrejse

Juicebox er på en fantastisk rejse, de har fundet et hul i markedet, som ingen andre dækker. De vil derfor være med til at revolutionere musikbranchen inden for upcoming musikere først i Danmark og senere i EU.

Vi glæder os rigtig meget til at følge med i deres rejse, hvis du også har lyst til at følge den, kan du tjekke deres hjemmeside, Facebook, Instagram og LinkedIn ud.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.