Laurids Knage Møller

For andre er det bare et arbejde, for mig er det en passion.

Laurids Knage Møller har siden han var lille altid lavet mad og ikke mindst pizza, han udfordrede sine forældre en smule på det område. Han har egentlig altid nørdet med madlavning. Derudover har han også altid gerne ville være iværksætter – ”det skulle bare være noget sjovt og noget man brænder for.” Som lille var det en forlystelsespark som Laurids ville skabe, men som han blev ældre begyndte der at komme andre interesser, madlavningen holdt dog altid ved. Og da Danmark lukkede ned, begyndte han rigtig at eksperimentere, han er meget fascineret af Joe & the Juice og Starbucks miljø, derfor blev Into The Snack også inspireret herfra, dog med et mere friskt look.

Laurids iværksættereventyr med Into The Snack har været lang tid undervejs. Laurids er selv fra Bornholm og havde egentlig i starten en intention om at starte sin virksomhed i København og havde fået flere aftaler på plads, men det gav bare ikke mening økonomisk. ”Det var super ærgerligt, men det hele var lidt et drømmescenarie, så jeg tænkte hvad gør jeg nu?” Da han selv bor på Bornholm og ved, hvor mange turister der kommer der hvert år, samtidig med at det er et super skønt sted, så besluttede han sig for at gå all in på at finde et sted på Bornholm.

I oktober 2020 fik Laurids et opkald fra en ejendomsmægler, som tilbød ham at forpagte et sted med minigolf, men det var han ikke interesseret i, han takkede pænt nej tak og fik efterfølgende muligheden for at være i et center. Men her var faciliteterne ikke i orden, så jagten gik videre. Han brugte de næste 2-3 måneder på at udvikle endnu mere på hans koncept, men manglede stadig et sted. 1. juledag kunne han mærke, at det skulle stoppe nu, han måtte tage en beslutning. Han så hele tiden nye muligheder i forskellige steder, men han slog aldrig helt til og det skulle ophøre nu, en beslutning måtte tages. Så han skrev til ejendomsmægleren om stedet i Snogebæk med minigolfbanen. Da han kom ud og så det, kunne han se de mange muligheder. D. 28/2 2021 skrev han under og 1. maj 2021 åbnede han – ”det var en mærkelig følelse. Havde frygtet alle de ting, som kunne gå galt. Men intet gik galt, solgte over 100 pizzaer. Og 20-30% af de besøgende kom igen dagen efter.”

Into The Snack kan på ingen måde sammenlignes med et pizzeria, det var Laurids lidt nervøs for at det ville blive. Men selve produktet skiller sig ud, blandt andet ved at det er en surdejspizza, og dermed en pizza af meget høj kvalitet. Og så er der et koncept bag. Man får denne lækre to-go pizza i et miljø, der oser af god og festlig stemning og en frisk atmosfære. På den måde rammer Laurids en bredere målgruppe, det er fedt for de unge at være der, men det fanger også alle andre aldersgrupper ”folk skal kunne lide at være der og forblive i ”baren.” Man kan sige at det er et kaffebarlignende koncept, med et kæmpe twist.” I Into The Snack er der stort fokus på personlighed, kunden skal have en personlig oplevelse. Og så er kundeservicen i højsæde.

Laurids Knage Møller  | Startup Central

Mega milepæl

Med den lange rejse Laurids har været på med Into The Snack, der har den største succes været at starte op og den dag han åbnede. Tæt familie har altid været ved hans side og troet på, at han nok skulle klare det. Hvorimod andre har været skeptiske, nogle har endda prøvet at tale ham væk fra at starte og mente han ville få stres, ikke ville kunne betale regninger osv. Derfor er det en ekstra stor milepæl han nåede til, da han åbnede d. 1. maj. ”Det var fedt at bevise, at jeg godt kunne. Da de kunne se, at der var ordentlig gang i den – sagde de okay det er fedt.” Deres tvivl var Laurids drivkraft til at klare det, dét og trangen til at vise verden, at han kunne skabe noget.

I fremtiden håber Laurids på at åbne op flere steder. Og så har han allerede fået lavet aftaler med producenter til at lave emballage og kurve, men det bliver længere ude i fremtiden.

Gode råd

Laurids taler af erfaring, når han siger, at man ikke skal hænge for lang tid fast i den samme idé, idéen skal hele tiden kunne ændre sig en smule, uden at afvige fra konceptet. Men man skal være åben for at ændre kurs en smule, for at få ens plan til at fungere: ”Ændre plan for hvad der kan fungere. Der sker ting, som man ikke kan forudse.”

Et andet råd er, at selvom folk synes ens koncept er mærkelig, skal man holde fast - du skal tro på det. Laurids har selv erfaret, at folk ikke altid er så høflige, derfor anbefaler han heller ikke, at man spørger potentielle kunder til råds om eksempelvis pris. ”Hold fast i det du tænker, hold fast i dit koncept. Folk som taler det ned er misundelige – lyt ikke til folk der taler din idé ned. Tro på din idé!”

Et sidste råd er, at man ikke skal være bleg for at ringe til folk. Mange kan være bange for eller ikke føle sig tilpas ved at tage fat i folk. Du skal ikke holde dig tilbage og så skal du altid reagere og svare, når folk ringer til dig.

Startup Central har hjulpet Laurids med

Laurids kan se muligheder i alt han kommer forbi, derfor har det også været en øvelse at snævre hans koncept ind. Man kan ikke klare det hele på en gang, ting tager tid. Og så behøver det hele ikke at være kæmpestort i starten. I begyndelsen af hans iværksættereventyr, fokuserede han meget på at lokationen skulle være i København, det tog for meget fokus og i princippet handler det om at snævre det ind og så bygge videre på det, når det rigtige tidspunkt melder sig. En ”guide” over processerne og hvor fokus skal være i opstartsfasen har Laurids fået sparring omkring fra vores coaches.

Han har dermed brugt coachene meget, specielt til alle de juridiske aspekter.

Laurids var ikke kommet helt i gang med sin virksomhed, da han blev medlem af Startup Central. Han lavede et opslag på Startup Lounge og fik kontakt med andre iværksættere, som han kunne sparre med. Blandt andet fik han hjælp af et andet medlem til grafisk design – ”det er fedt at kunne stille spørgsmål i Loungen.”

Derudover har Laurids taget Startup Centrals samarbejdspartnere i brug. Her har han fundet rabatter på blandt andet lønsystem og han nævner at der senere vil blive behov for at bruge bogføring og lignede.

Følg Laurids' iværksætterrejse

Lauridis har en fantastisk personlig og han har fundet sin passion, som han udlever til fulde!

Han er kun lige begyndt, og der er allerede en masse som efterspørger hans lækre pizzaer. Vi glæder os til at se endnu mere til Laurids og se hvordan Into The Snack udvikler sig. Vil du også følge med i hans udvikling kan du tjekke Into The Snacks Facebook og Instagram side ud. Into The Snack er kommet ud med hjemmeside se hvor flot den er her: Into The Snack.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.