Keyvan Bamdej

Vejen til Succes: ”Gør et stærkt indtryk!”

Den selvstændige levevej er ikke uvant for Keyvan Bamdej.

Han har siden år 2016 været selvstændig, først som stifter af et nichemedie om sit hjemland Iran ved navn (altomiran.dk), dernæst to år som co-founder i en medicoteknisk virksomhed (osaa-innovation.dk) og senest tre år som projektleder for et nyt mentorinitiativ for startuporganisationen Venture Cup Denmark (venturecup.dk), hvor han har hjulpet mere end 200 startups med deres forretningsidéer og kontakt til erhvervsverdenen.

Venture Cup Denmark er ”lig Startup Central en organisation, hvis mål er at hjælpe iværksættere med deres startups.”

Midt i en global pandemi, mens coronakrisen står på sit højeste, siger Keyvan Bamdej sin stilling som projektleder op ved årsskiftet i 2021. Han beslutter sig at give pladsen til et nyt talent og nu for første gang at starte en virksomhed op for sig selv. Missionen er igen som - altid før – at prøve kræfter med nye koncepter, have en ny og kreativ tilgang til faget, sig selv og kunderne. Samt at få videoproduktioner tilføjet på hylden i tillæg til de eksisterende ydelser i form af journalistik, PR, projektledelser og fundraising.

”Som lønmodtager har man ikke samme frihed til at prøve nye projekter af. Som selvstændig er der højt til loftet og man kan eksperimentere med sine ydelser og være et forfriskende pust og indpisker over for sine nye og eksisterende kunder, da man ikke har en bestemt agenda hængende over hovedet andet end at innovere og tænke nyt og kreativt på kundernes vegne,” siger Keyvan Bamdej.

Egentlig, indrømmer Keyvan Bamdej, der er 38 år, at han aldrig rigtig har fundet sig til rette som lønmodtager. Han har det bedre med selv at diktere sin daglighed og bruge energien, når han har den. For eksempel er Keyvan ikke et A-menneske, så eftermiddage og aftener er der, hvor energien er på sit højeste. Alligevel er han til rådighed, når kunderne har brug for ham. Også selvom det måtte være tidligt på morgenen.

”Som fastansat overdrager man strukturen og ledelsesansvaret til en anden part, som bestemmer og sætter rammen for, hvornår man skal udføre sit arbejde.”

Så man kan sige, at det er frigørelsesprocessen fra de faste, fysiske rammer, som er tillokkende som selvstændig, samt det faktum at have mulighed for selv at være nytænkende, agil og fleksibel.

På dette fundament hviler Bamdej Communication ApS. Virksomheden hjælper alle sine kunder, som blandt andet tæller Wonderful Copenhagen, Team Danmark, Kjøbenhavns Boldklub, Politiken, DR Sporten og TechBBQ med alt fra journalistik, PR og foto- og videografi.

Det flotte arbejde, som Keyvan Bamdej udfører, ses blandt andet i videoportrætterne ”CPH Talents”, hvor indtil videre otte talenter inden for tre industrier såsom sport, kultur og forretningsliv i København i et dybdegående format på 5-15 minutter, fortæller om dem selv og deres passion.

Se www.copenhagentalents.dk

”Hvis ikke jeg havde startet op som selvstændig, ville jeg ikke have haft muligheden for at kickstarte konceptet ’CPH Talents’ og lave portrætter af københavnske talenter,” siger Keyvan Bamdej.

Som den kreative direktør har han ifølge sig selv sat standarden for, hvordan produktionerne og konceptet skal tage sig ud. Nu handler det om at få bygget et team, som kan videreudvikle på konceptet og drifte projektet. Udover ”CPH Talents” har Keyvan Bamdej blandt andet lavet videoportrætter af startup virksomheder såsom Kiddo, Goboat, Stayseat, ATLANT 3D Nanosystems og InProTher.

Kundeservicen er i højsædet, hvorfor der altid svares inden for en times tid, samt ydes to retterunder på hver produktion, så kunden kan komme med feedback og nye ønsker til slutproduktet. På den måde sikres det, at det samlede udtryk bliver nøjagtigt, som kunden efterspørger. Det handler for Bamdej Communication ApS altid om at: ”være kundernes trofaste partner og gøre et stærkt indtryk!”

Keyvan Bamdej | Startup Central

Keyvan Bamdej har skabt sin virksomhed på egen hånd og helt fra bunden

”Det er krævende, men også sjovt. Alt det, som man kan se i mit portfolio, er blot fundamentet. Nu skal der bygges mere på,” fortæller Keyvan Bamdej.

Ambitionen er at få en medejer, nogle medarbejdere og erhvervssamarbejdspartnere, så det bliver sjovere at dele op- og nedture. På den måde får Keyvan Bamdej også tid til at udvikle endnu mere på sin virksomhed og de sideløbende projekter. Han har nemlig en stor passion for at udvikle ting fra ingenting til noget stort.

”Innovation er befriende – og der er i bund og grund altid et nyt, spændende projekt, man kan give sig i kast med, hvis bare man har det rette mindset og et åbent, nysgerrigt sind,” siger han.

Denne passion gælder både forretningsmæssigt og personligt. Keyvan Bamdej er uddannet Cand. Comm.’er fra Roskilde Universitet med Journalistik og Historie som hovedfag. Han har skrevet speciale om Israel-Palæstina konflikten med afsæt i Gazakonflikten og har været ansat på Berlingske Tidende i et år, som skrivende journalist på henholdsvis Berlingske Nyhedsbureau og Berlingskes kulturredaktion. Men han er f.eks. ikke uddannet fotograf eller videograf, men alt det har han selv lært sig, ligesom at han med egne penge har købt udstyr for omkring 200.000 kr. til at kunne lave professionelt video for.

”Jeg lider formentligt lidt af det, som man betegner som FoMo (Fear of Missing Out). Jeg har det altid på den måde, at rundt om hjørnet altid venter nogle spændende gøremål, som jeg nødig vil gå glip af. Derfor har jeg det bedst ved selv at træffe mine egne beslutninger og altid være parat til at sige ja til et vildt projekt og dermed tage nogle chancer,” understreger Keyvan Bamdej.

”Dertil kommer al læringen og erfaringen i at stå i uvante situationer. Jeg er jo ikke kun journalist og videograf. Jeg er også forretningsmanden, forretningsudvikleren, networkeren, ligesom at det er mig, som er konceptmageren, hjemmesidedesigneren, klipperen, tilrettelæggeren, indkøberen, colorgraderen, skribenten, fotografen og droneføren. Sidst men ikke mindst er det også mig, som laver tilbud og tager kundemøder og byder på nye opgaver.”

Et par gode råd fra Keyvan

Vi alle har nogle indre stemmer. Typisk fornuftsstemmer, som præger vores tankegange – og som hælder mod at vælge ”det sikre”. Derudover lever vi i et samfund, hvor normer bliver tillagt stor betydning (sikkerhed, et godt job, prestige, fast indtægt osv.). Men iværksætteri handler netop om at turde at gå imod disse indre stemmer og samfundsbestemte normer. Det handler om modenhed, at blive afklaret og så gå all in med stor passion og iver at tage fuld ejerskab over sine projekter.

Hvis man er helt grøn og aldrig har prøvet det selvstændige liv før, så foreslår Keyvan, at du kigger ind i at starte dit iværksætterprojekt sideløbende med dit nuværende faste arbejde. Begynd stille og roligt at bygge på din startup idé, for at få en fornemmelse af, hvad du helt konkret skal i gang med, lav noget forarbejde, få et solidt netværk inden for dit område, tal med de forskellige innovations hubs i landet for at få en kontorplads sammen med andre ivrige iværksættere og test din idé/produkt/service/koncept/projekt af over for en afgrænset målgruppe og få deres feedback på løsningen. Når du så er økonomisk, socialt og mentalt klar og du har fået indledningsvise tilbagemeldinger, der viser potentiale, så har du allerede skabt et fundamentet, der muliggør, at du nu lidt mere oplyst og vidende kan kaste dig helhjertet ud i rejsen som en fuldbyrdet iværksætter. Denne proces kan godt være langvarig, krævende og måske usikker og ensom, men det er det hele værd. Især hvis du brænder for at prøve dig selv og din idé af. Når forarbejdet er gjort, så hop ud i det med begge ben og tag tingene, som de kommer, og lær så af processen. De erfaringer, du gør dig undervejs, er uvurderlige.

”Når man starter op som selvstændig, er der selvsagt en større risiko end ved almindeligt arbejde, fordi du ikke ved, om du også lykkes, får nogle kunder og kan holde forretningen kørende. Netop derfor værdsætter man også oplevelsen mere, når det rent faktisk lykkes. Og man har gjort en kunde eller bruger glad med sin løsning.”

Det korte af det lange er, at du kun finder ud af om, det er noget for dig ved at prøve det af. Du skal være tro mod dig selv og arbejde med noget, som du er super passioneret omkring. Når du har fundet det, som er værd at kæmpe for og er helt afklaret, så skal du hoppe ud i det med begge ben, uden tvivl eller tøven, det hæmmer dig nemlig mere, end det gavner dig.

Det er krævende at være selvstændig, men hvis man skal gå all in og satse 100 % på det. Så lav en aftale med dig selv om nogle delmål. F.eks. at du gør det i 3 eller 6 måneder. Dernæst kan du stoppe op og evaluere: Var det dét værd? Er jeg tilfreds? Føler jeg, at jeg gør en forskel? Osv. Hvis ikke så stop.

”Hellere gør det i dag end i morgen.” Hvis det kribler og krabler i dig for at gøre noget anderledes, har du en unik chance. Hop ud i det og realiser din drøm, gå all in på dine versioner og drømme.

Det har Startup Central hjulpet Keyvan med

”Startup Central er min tryghed. Jeg betaler ikke til en a-kasse eller andet fællesskab”

Keyvan Bamdej fortæller, at han er gået all in på sin virksomhed - og når man gør det, må man også være villig til at tage konsekvensen, hvis ikke det lykkedes.

”Startup Central tilbyder et netværk, som er målrettet startups. Nøjagtigt som Venture Cup Denmark”

Her møder man ligesindede og specialister for hvert område, som man kan sparre med. Keyvan Bamdej fortæller også, at vores medlemmer indbyrdes laver vennetjenester, eksempelvis har han lavet en artikel for et andet medlem i bytte for noget SEO-arbejde.

Alle er i samme båd, vi er alle iværksættere, så vi kan spejle os i hinanden.

 

”Startup Central samler alle ét sted, så man får muligheden for at udveksle viden og give gode råd.”

Følg Keyvans iværksætterrejse

Keyvan Bamdej er kun lige startet og er allerede flyvende. Han hjælper startups, som rammer lige ind i Startup Centrals ånd, samt at hylde talenter fra flere forskellige brancher med hans virksomhed Copenhagen Talents.

Vil du også følge med i, hvilke næste spændende projekter Keyvan springer ud i. Kan du besøge Bamdej Communication ApS på følgende to sider:

www.bamdej.dk

www.copenhagentalents.dk

Samt på Facebook, LinkedIn og Instagram.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.