Frederik Riber Larsen

Service er det vigtigste

Frederik Riber Larsen er 25 år gammel og går til dagligt på Copenhagen Business School, hvor han læser en kandidat i Business & Development Studies. Han har fra barnsben haft iværksættergenet i sig, altid udfordret normen og været innovativ i sin tankegang. Frederik startede allerede med at afprøve livet som iværksætter under sin bacheloruddannelse i Business, Language & Culture, da han var med til at stifte den prisvindende tech-startup; Gaming Buddy og skabelsen af sin egen virksomhed, der tilbød spanskundervisning og oversættelse af dokumenter, hvilket sidenhen har givet ham stor erfaring med iværksætteri.

Frederiks iværksættereventyr med Arriber startede midt i corona-krisen. Han var netop blevet færdig med sin bachelor i sommeren 2020 og pandemien var begyndt at tage fat. Derfor vidste han, at udsigterne til at blive fastansat var små, så han tænkte: ”Jeg må bare ansætte mig selv.” Da Frederik er flydende i spansk, var det derfor oplagt, at hans iværksætterprojekt skulle være inden for det område. Derfor startede han Arriber, der var en dansk virksomhed, som skulle tilbyde oversættelse af dokumenter til spansk og spanskundervisning, som han har gjort siden 1.G.

Kort tid efter han havde stiftet Arriber, fik han muligheden for at komme i praktik på Handelskontoret ved den danske ambassade i Barcelona, og den mulighed greb han. Frederik har altid kunnet lide at tilegne sig ny viden, derfor blev hans iværksættereventyr med Arriber i tankerne. Dog havde idéen omkring Arriber ændret kurs. Han havde på sit studie set mange internationale studerende og tænkte: ”Sammen kan vi gøre en kæmpe forskel, ved at hjælpe danske virksomheder ud i verden.”

Frederik Riber Larsen | Startup Central

Arriber i dag

Arriber er derfor i dag blevet til en konsulentvirksomhed, som tilbyder scaleups en skræddersyet løsning til at skalere til nye markeder, hvor deres virksomheder passer til kulturen. På den måde kan virksomheden undgå mange kulturelle barrierer og dermed bryder Arriber med problemstillingen om, at små virksomheder ikke kan hyre en eksportchef eller ikke kan få succes i et nyt marked. Virksomhederne kan udvide til flere markeder på samme tid og dermed kun have én korrespondance i gang. Foreløbig vil fokus være på at rådgive danske scaleups med at komme ind i Tyskland, Frankrig, Spanien og Columbia.

”Vi er en simpel løsning på et stort problem, som virksomhederne nemt kan navigere i. Vi er deres VÆKSTINITIATIV”.

Arriber kan blandt andet hjælpe med følgende services:

 1. Markedspotentiale
 2. Konkurrentanalyse
 3. Total Addressable Market
 4. Distributionskanaler
 5. Profit Model
 6. Stakeholder-mapping
 7. Mødebooking
 8. Onboarding
 9. Rekruttering
 10. Kulturforståelse
 11. Interlingual oversættelse
 12. Generelt lovgivning

Frederik og konsulenterne i Arriber taler sproget og kender kulturen i de respektive markeder. På den måde kan Arriber fjerne mange af de kulturelle barrierer fra starten. Danmark har mange gode produkter/brands/services, som kan skabe værdi i udlandet, derfor fandt Frederik det oplagt, at det var scaleups, som Arriber skulle hjælpe. Danske virksomheder har nemlig brug for kvalificeret og international arbejdskraft.

Arriber er med på hele kundens ekspansions rejse – før, under og efter. Med dybdegående og kritiske eksportanalyser der giver den fornødne indsigt i virksomheders muligheder og potentielle markeder. Dermed kan Arriber nemmere præsentere og eksekvere det perfekte match made in heaven og skabe en win-win situation. ”Dét, der adskiller Arriber fra mængden, er at vi ønsker at reducere administrativt arbejde, bureaukrati og fokuserer på eksekvering fra start til slut.”

Det har Startup Central hjulpet Frederik med

Frederik har blandt andet fået hjælp fra Startup Centrals coach Jesper Poulsen, til at få forretningsplanen helt på plads og lagt den strategiske plan. Jesper har været en kæmpe hjælp. ”Det handler om at træffe de rette beslutninger fra start”. Forretningsplanen har været med til at strukturere hans idé samt at stille alle de svære, men nødvendige spørgsmål.

Startup Central giver tryghed og er et sikkerhedsnetværk. Har man brug for hjælp, vil der altid være én som kan hjælpe. Det personlige netværk bliver træt i længden af at svare på spørgsmål, selvom de mere end gerne vil hjælpe, fortæller Frederik. Startup Central havde svar på alle de spørgsmål som Frederik havde og derudover er kundeservicen virkelig i højsædet. Man føler sig hørt og man bliver klogere efter hver samtale med Jesper.

Frederik opfordrer andre til at lytte til Tommy Ahlers citat: ”Danmark er det bedste land at starte virksomhed i”, med vores velfærdsydelser går man ikke på røven, hvis det ikke lykkes for én. Derfor er Danmark et af de bedste lande at starte virksomhed i. ”Så længe man ikke dør af det, hvorfor så ikke gøre det, man bliver jo kun klogere”, han tilføjer at man skal sluge sin stolthed og anerkende, at man ikke kan alt og derfor må uddelegere arbejdsopgaverne og spørge om vejledning. Det gør dig kun klogere at lytte til andre, netop derfor har Frederik spurgt Startup Centrals erfarne erhvervscoaches til råds.

Følg Frederiks iværksætterrejse

Frederiks rejse er simpelthen for spændende til ikke at følge med i.

Han er med til at få andre iværksættere til at flytte grænser - vildt!

Denne historie er tænkt som en pre-launch, da Arriber lancerer sin hjemmeside meget snart og endda med en stor nyhed. Startup Central er så stolte af Arriber!

Du kan følge Frederik på LinkedIn eller hans virksomhed på Instagram, arriber.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.