Dan Mortensen

Portræt med personlighed og selvtillid

Dan Mortensen startede sin virksomhed Dan Mortensen Fotografi i maj 2020. Han fotograferer blandt andet erhvervsfolk, som har brug for et nyt portræt og privatpersoner, som gerne vil forevige deres lykkelige øjeblikke som eksempelvis et bryllup. For Dan handler det om, at kunden kommer til at fremstå troværdig og professionel – samtidig med at billedet oser af personlighed og selvtillid. Det er vigtigt at du brænder igennem på et billede, da man skal huske på, at billedet måske er den første kontakt mange mennesker har til dig – et førstehåndsindtryk er altid vigtigt.

Dan har altid haft en stor passion for fotografering, førhen var det en hobby ved siden af hans fuldtidsjob, men i august 2019 blev han arbejdsløs og det var som om det var et tegn til, at nu skulle han i gang med at lave noget, som han brænder for – fotografering. ”Jeg har egentlig altid haft lysten til at blive fotograf på fuld tid, og fik nu skubbet til at gøre det” fortæller Dan.

Månederne efter brugte han på at uddanne sig selv, han tog iværksætterkurser inden for både økonomi og marketing, på den måde kunne han være helt klar til at starte sin egen virksomhed – forarbejdet var i orden. I 2020 fik han lagt sidste touch på hans hjemmeside og så lancerede han.

Et halvt år efter at have startet sin virksomhed, sendte Dan en faktura til en kunde, denne faktura var den første, som kunne dække alle månedens udgifter – ”det var en fed fornemmelse” fortæller Dan. Hans drøm om, at hans passion en dag kunne blive hans levevej, var et skridt tættere på at gå i opfyldelse. Coronaen har desværre bremset tempoet noget, men det går den rigtige vej.

Derfor opfordrer Dan andre spirende iværksættere til bare at gøre det, din passion skal være din motivationsfaktor. Det med bare at gøre det, har været hans store motivationsfaktor. Dan har nemlig en tendens til at overtænke tingene. Når han gør det, prøver han at tænke; ”bare gør det og se hvad der sker”. Derudover nævner han, med et smil på læben, et andet godt råd, han vil give videre til andre iværksættere: ”meld dig ind i Startup Central”. Han anbefaler også at man er ”spørge Jørgen”, der er altid en, som gerne vil hjælpe.

Dan Mortensen | Startup Central

Startup Central har hjulpet Dan med

Dan blev medlem af Startup Central, fordi han skulle bruge et regnskabsprogram og det kunne han få til en fordelagtig pris herigennem. Så til at starte med handlede det om, de mange gode samarbejdsaftaler Startup Central tilbyder. Senere kom der stort fokus på Startup Lounge og andre iværksættergrupper, hvor han virkelige har fået meget sparring. Som han siger: ”det handler om at være spørge Jørgen”. Der er altid folk, som gerne vil hjælpe en og folk svarer rigtig hurtigt. Dan var dog lidt skeptisk med at blive ved med at spørge, fordi det måske ville være træls for andre. Men så tænkte han; ”andre tør måske ikke at spørge og så får de jo svaret når jeg spørger.”

Dan havde ikke forventet at bruge coaching, men har nu brugt det og det er bare et ekstra plus man får. Han har jo fået al den viden, han havde brug for gennem netværksgruppen, fortæller han. Og så er der hjælpeværktøjerne, som også er ret effektive.

Følg Dans iværksætterrejse

Dan Mortensen er et godt eksempel på at man skal arbejde med det man brænder for, det kommer til at bære frugt i sidste ende.

Vi glæder os til at se endnu flere fantastiske billeder fra Dans hånd. Vil du også gerne følge med og se hans billeder der stråler af personlighed og selvtillid, så tjek hans hjemmeside, Facebookside, LinkedIn og Instagram ud.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.