Carol Sannes

Coach baner vejen for FLOOFERS® ApS – unikke sansebamser

Carol Sannes, 50, er iværksætter med stort hjerte for at hjælpe børn, unge og voksne med håndtering af kognitive udfordringer. Gennem lang tid har hendes marsvin fungeret som terapidyr, som blandt andet skabte ro omkring hendes søn med en ADHD-diagnose og hende selv, da hun blev ramt af stress. Carol ønskede at lade andre få del af denne erfaring, og hvad der dengang var to marsvin, er i dag blevet til 40 terapimarsvin, som Carol formidler til folk over hele landet. Men hendes dyr får ikke unger hurtigt nok til at imødekomme den store efterspørgsel og Carol tænkte: ”jeg er simpelthen nødt til at lave et alternativ til dyrene”.

Derfor har Carol nu trodset hendes tryghedsbehov og kastet sig ud i iværksætteri. Floofers® er navnet på virksomheden og de unikke sansestimulerende bamser, som Carol har udviklet, designet og sælger via hendes nylanceret webshop. Navnet kommer af, at hun gennem mange år har omtalt sine marsvin som ’fluffy floofers’ – og selvfølgelig var den allerførste sansebamse udformet som et marsvin. Nu kom næste udfordring: ”Hvor kan jeg få dem produceret?”. Hjælpen var svær at finde, før hun tilfældigvis kom i tale med Anders Fogh, CEO og stifter af Startup Central.  

Carol Sannes | Startup Central

Hvordan får jeg produceret sansebamserne?

Det kan være svært for en iværksætter at pointere få ting, der er svært. Ofte vil der være mange ting, man oplever som udfordringer på vejen. Den udfordring, der stod tydeligst frem hos Carol, er, hvordan hun skulle finde frem til den rette producent. Hun fortæller: ”Det var meget svært at finde information om, hvordan tekstiler produceres i udlandet. Salg, marketing og grafisk udformning, det har jeg styr på, men lige præcis det med produktion, har jeg ingen idé om, hvordan jeg griber an. Hvordan køber jeg ind, og hvordan er hele processen? På den måde synes jeg, at jeg var lidt lost.”

Carol fortæller, at hun ringede rundt og kontaktede forskellige mennesker og institutioner, som hun mente kunne hjælpe hende. Dette lykkedes hende desværre ikke: ”Hos de kanaler, som jeg egentlig troede hjalp lokale iværksætter, var der begrænset hjælp at hente”. Derefter var det helt tilfældigt, at hun kom i snak med Anders Fogh, CEO og stifter af Startup Central. Carol fortæller: ”Jeg er også virtuel personlig assistent – i forbindelse med dette havde jeg en telefonsamtale med Anders Fogh. I denne snak spørger jeg, om han kender nogen, der kan hjælpe med at producere tekstile sansebamser”. Anders råder hende til at tage fat i en coach, der er tilknyttet Startup Central. Carol kontakter André Bøving, som har forstand på produktion og tekstil.

Hun fortæller om oplevelsen med Startup Central og coaches: ”Det var virkelig en wauw følelse, hvor jeg tænkte ’fedt, så er der endelig en, der vil lytte til mig og høre, hvad jeg havde og sige. Hvor de ikke bare troede, jeg var en midaldrende kvinde med en fiks idé’. Jeg synes det var fedt, at der var respekt omkring mine kompetencer og mine Floofers, og at der var nogen, der gad at tage sig tid til at lytte og havde samme passion som jeg”.

André Bøving har ekspertisen på tekstilproduktion i udlandet og sætter hurtigt gang i, at få skabt den første prototype hos en producent, og indenfor kort tid, er den første Floofers® sansebamse på vej til Danmark. Endelig følte Carol, at hun kom et vigtigt skridt videre. Lige nu bliver First Edition FLOOFERS® produceret af dygtige lokale syerske i Danmark og Carol ser frem til at øge produktionen med et større professionelt team bag. ”De der coaches er simpelthen fantastiske, for så kan jeg komme ud over stepperne. Jeg havde været forskellige steder for at høre, hvordan jeg finder et sted, der kan producere mine bamser. Men jeg syntes hele tiden, jeg stødte på en mur. Det var faktisk Startup Central, der skabte det her gennembrud”.

Som nævnt er Carol forholdsvis tryghedssøgende, og at gå iværksættervejen kom egentlig som en overraskelse for hende. Trygheden søger hun dog stadig i nogle parametre, hvor hun blandt andet synes, det er rart at have en dansk mellemmand til produktionen: ”Det er betryggende at bruge en dansk mellemmand. Jeg ved, hvad jeg gerne vil have, og det skal være gennemtestet og godkendt, og så har jeg det rigtig godt med, at det er gennem den mellemmand, som jeg ved jeg kan stole på. Jeg har det supergodt med, at han også er en del af hele Startup Central konceptet”.

Vi i Startup Central er glade for, at Carol får så godt udbytte af hendes sparring med coaches. Hun fortæller også, at hun har haft kontakt med en anden coach med hensyn til finansiering, da hun ønsker en investor på sigt. Carol siger: ”Jeg kan virkelig godt lide at Startup Central har coaches og mentorordning. Det er et godt koncept, bliv ved med det”.  

Hvad er dit råd til andre iværksættere?

Iværksætterrejsen er fuld af læring, og noget af det, som har glædet Carol er, hvor stor seriøsitet, engagement og professionalitet hun blev mødt af hos Startup Central. Carol fortæller, at hun forinden nok havde nogle overbevisninger, som gjorde, at hun troede, at hun skulle have fat i folk med år på bagen og en helt masse erfaring med i bagagen, for hun har jo skudt penge i projektet. Men til hendes overraskelse, blev overbevisningerne modbevist, da hun blev mødt af André og et team af unge mennesker med stort engagement og gåpåmod. ”At tale med coachen André Bøving var rigtig godt, fordi jeg følte, at der var en respekt, og han lyttede og var seriøs. Og den kampgejst, engagement og glæde, som jeg oplevede, at han og hans team havde, var fuldstændig fantastisk” fortæller Carol.

Carol siger: ”Jeg har taget mig selv i at tænke, nej det er dem her, jeg skal satse på. De er risikovillige. På den måde har jeg overrasket mig selv ved at sige ja til at arbejde sammen med et ungt team”. Dermed fortæller Carol også, at hun som erfaren kvinde, der har været i erhvervslivet gennem mange år, kan have godt af at få nogle nye input og måder at gøre tingene på. Det er et rigtigt godt råd at give til andre iværksættere. Vær ikke bange for at hive fat i nogen, som måske ser tingene på en anden måde, end du selv gør. Det kan der faktisk komme rigtig meget godt ud af.

Derudover har Carols største læring været, at det faktisk ikke er så svært, som hun havde troet: ”Da jeg begyndte at undersøge det, tænkte jeg, hvad er det værste, der kan ske? Hvorfor ikke bare hoppe ud i det?”. Og det kommer fra en kvinde, som starter ud med at fortælle, at hun er tryghedssøgende, og at det slet ikke ligner hende, at kaste sig ud i sådan noget: ”Jeg er positivt overrasket over, at man bare skal kaste sig ud i det. Jeg har altid været utrolig forsigtig, men hvad er det værste der kan ske? […] Livet er for kort. Hvis jeg kan skabe min egen fremtid og samtidig hjælpe familier, som har det svært, så er det, det hele værd. Så er jeg godt i mål. Vi bor i Danmark – et af de bedste lande ift. sikkerhed osv.” siger Carol. Hun tilføjer, at hvis det ikke lykkedes for hende, så har hun i det mindste prøvet! ”Den første uge solgte jeg syv bamser og bamseprototyperne har været ude i 12 forskellige familier. Og når jeg så hører, at mine Floofers® har gjort en forskel for familierne, så er det helt klart det den dejligste følelse for mig. Det er helt klart motivationen til at blive ved”.

Rådet fra Carol er således, at man skal skubbe grænserne og hoppe ud i det, for hvad er det værste, der kan ske? Hun pointerer også, at det er vigtigt at hive fat i de netværker, der findes. Eksempelvis Startup Central, som tilbyder redskaber, coaching og sparring. Carol siger: ”Brug netværket og spørg omkring dig. Det er så mange fede netværker og dygtige mennesker derude. Bare kast dig ud i det”.

Følg Floofers iværksætterrejse

Du kan besøge Floofers® på hjemmesiden, hvor du også kan læse mere om sansebamsernes egenskaber.

Vi i Startup Central er naturligvis stolte af at være med på Carols rejse, og hendes historie viser, hvor vigtigt netværk og hjælp fra andre er i en startup-proces. Specielt for at få fat i de rigtige kontakter, som kan hjælpe dig videre i processen.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.