Benedikte Birkholm ApS

Stiletter af kvalitet, flot design og høj komfort.

Benedikte Birkholm står bag virksomheden Benedikte Birkholm ApS sammen med en partner, som designer business stiletter. Altså stiletter som har høj komfort og et basic design, så de kan bruges til alle business kvinder og til alle lejligheder. Formålet er derudover at have den samme kollektion, så kunden altid kan vende tilbage og få en stilet, som tilfredsstiller det kosmetiske udseende, kvalitet og komfort.

De har været i gang med deres virksomhed siden januar 2021. Det er en længerevarende proces, fordi det hele bare skal sidde i skabet. Det skal være en stilet, som har et basic design og er så neutrale som muligt, så man ikke skal skifte skoen ud hver sæson, det skal blive et basic element i garderoben. Men der må ikke gås på kompromis med den høje kvalitet og komfort.

Den største udfordring er at få skoen til at have en komfort og kvalitet, der skal til, for at business kvinder kan gå i stiletterne hele dagen uden at have de smerter, som de ellers får. ”Der er rigtig mange, som gerne vil gå i stiletter på deres arbejde, nogle arbejdspladser kræver stiletter som dresscode.” Her er der blandt andet tale om advokater, revision, stewardesser og store stillinger inden for større virksomheder, men der er også rigtig mange små kvinder, som gerne vil gå i stiletter for at få lidt højde på.

Det generelle marked for kvinder, som går i stiletter til hverdag, er globalt set 49 % for 18-24-årige, 42 % for 20-49-årige og 24 % for 50 år og derudover, her skal det siges at arbejdspladser, hvor dresscoden indbefatter høje hæle også er inkluderet. Derudover er markedet for kvinder i stiletter også den næsthøjeste markedsvækst lige efter kategorien for kondisko.

Benedikte Birkholm ApS | Startup Central

Det hele startede grundet eget behov

”Vi kan begge godt lide at gå i høje hæle, men vælger ofte den lidt mere praktiske sko fx støvler eller blok-hæle, for at kunne holde til at have høje hæle på hele dagen. Så vi tænkte, det må da være muligt at få en flot sko med komfort, som jeg kan have på hele dagen og bruge igen og igen.”

Rigtig mange kvinder kan nikke genkendende til denne udfordring.

De havde researchet lidt om, der var andre på markedet med deres ide. Der er noget lignende, men måden de ønsker at skille sig ud på er ved at have et meget specifikt segment i professionelt regi.

Fremtiden

Et kæmpe mål for dem er at kunne se et færdigt produkt, som fungerer og tilfredsstiller det behov de har for komfort og udseende. ”Vi vil ikke gå i markedet med noget, som vi ikke er tilfreds med.”

Når det er på plads, så håber de, at de kan få opbygget et brand og vækste. Men design og komfort er det vigtigste for dem. ”Selvom der er god komfort, så skal designet også spille, ellers vil man ikke gå med dem..”

De håber, at der er mange kvinder, som vil blive glade for en businessstilet med komfort og håber, at de kan føle, at de kan gå i stiletter hver dag og være feminine uden at have ondt i fødderne hele aften.

De taler, også om muligheden for at arbejde tættere med en fodterapeut. De har talt med en fodterapeut som oplyser, at det aldrig kommer til at være sundt at gå i høje hæle, men at det handler om støtte. Ved at optimere støtten i foden og sørge for, at man træder med en større flade af foden, kan man minimere skaden og smerterne. Netop derfor er komforten så vigtig.

Et par gode råd

”Tal med folk og vær åben omkring din ide.” Du skal være åben for feedback og kritik, det er med til at forhindre dumme fejl fra start. De blev selv overrasket over, alle de mennesker som støttede dem i at starte virksomhed. De har fået hjælp, sparring, nye ideer og endda talt med folk, som vil købe sig ind i virksomheden. ”Er helt overvæltet over den support, vi har fået.”

Snak om det og allier dig med nogle, som er bedre end dig selv, nogle som har andre kompetencer end dig selv.

En anden anbefaling fra dem er: ”Meld ind i et netværk, som Startup Central. Det er mest givende at have nogen som vil dig, de vil bare hjælpe dig med at få succes.”

Og så er der en lille opfordring fra dem: ”Alt kan lade sig gøre, det handler bare om at arbejde for det. Der er ikke noget, som er urealistisk eller umuligt, man skal bare have øje for målet. Så længe man har et godt mindset, så skal man nok nå det.”

Det har Startup Central hjulpet dem med

Benedikte blev anbefalet af en veninde, som lige havde meldt sig ind i Startup Central, til selv at joine. Benedikte meldte sig derfor ind sammen med sin partner inden hun startede sin virksomhed, fordi det var en smule uoverskueligt det med at komme i gang. ”Det er et beskedent beløb man betaler og det er det hele værd.”

De har ikke starte selvstændigt før, derfor har de fået en masse sparring, blandt andet sparring om det var en enkelmandsvirksomhed eller et ApS de skulle starte, samt hvor de kunne finde producenter til læder.

Derudover har de brugt både likviditetsskabelonen og forretningsplanen som Startup Central stiller til rådighed. ”De har været gode til at afdække spørgsmål til os selv. Har spurgt om det hele, der er snart ikke det, jeg ikke har spurgt om; revisor, jura, markedsføring.” Til de basale spørgsmål har de brugt det lukkede netværk Startup Lounge, hvorimod de bruger coaches til mere konkrete spørgsmål, blandt andet emner som produktion, advokat og hjemmeside.

Følg Benedikte Birkholm ApS' iværksætterrejse

Vi hylder Benedikte Birkholm ApS. Alle skal have mulighed for at gå i det outfit, som de har lyst til og så skal det helst ikke være ubehageligt.

Derfor er det nu fedt, at businesswomen kan få stiletter som har højere komfort.

Vi er ikke i tvivl om, at Benedikte Birkholm ApS vil få kæmpe stor succes. Vi glæder os rigtig meget til at følge denne rejse.

Vil du også følge rejsen, så hold udkig efter Benedikte Birkholm ApS.

 

Benedikte blev i juli 2021 kåret som månedens netværker 🚀

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.