Asbjørn Fredslund

Danmarks interaktive selvhjælps app

Et team på tre står bag virksomheden Meta Learn ApS. Asbjørn, Jette og Magnus har hver især kompetencer inden for en essentiel del af virksomheden, netop derfor komplimenterer de hinanden så godt. Asbjørn har styr på salg og markedsføring, Jette er uddannet psykoterapeut MPF med speciale i metakognitiv terapi og Magnus er udvikler med baggrund i uddannelse i kunstig intelligens og data. Men hvad der bringer dem sammen, er deres kærlighed til at hjælpe andre, og med de kompetencer de tilsammen har, kan de hurtigt hjælpe rigtig mange mennesker.

For 3-4 år siden begyndte Jette og Magnus at udvikle Meta Learn, de var nødt til at sidde tæt sammen over en lang periode for at appen kunne få det helt rette udtryk og features.

Asbjørn Fredslund | Startup Central

Meta Learn

Meta Learn er verdens første interaktive selvhjælps app, udviklet ud fra den evidens baserede metode metakognitiv terapi. Det er et online univers af interaktive øvelser, hvor man lærer nye metoder til eksempelvis at komme af med overtænkning og stres. ”Hvilken form for angst man har er mindre vigtig, det hele kommer an på, hvordan man tænker. Man kan have haft stress i en lang periode og hele tiden prøvet at bekæmpe den, men sagen er den, at ens overbevisninger er årsagen. Man bruger de forkerte strategier. Meta Learn viser en den rette vej.”

Der findes andre apps, men forskellen på dem og Meta Learn er, at ved Meta Learn arbejder man med det hands on og øver sig med egne problemstillinger, hvorimod andre apps kun tilbyder læsestof.

Meta Learn tilbyder selvhjælp til 4 forskellige kategorier:

  • Tankemylder
  • Depression
  • Angst (eksamensangst, angst for virus, sygdomsangst)
  • Stress

Meta Learn kan gratis downloades på App Store og Google Play med evt. tilkøb i appen og den er tilgængelig på dansk og engelsk. Du har altid din hjælp lige ved hånden på alle tidspunkter at døgnet. ”Man kan bruge appen, når man har lyst og behov. Som regel er det dyrt og tidskrævende at søge psykologisk hjælp og der er oftest ventetid. Det gør Meta Learn op med, man skal have mulighed for at søge hjælp lige præcis der, hvor man befinder sig.”

Meta Learn har mere end 25 forskellige interaktive øvelser, som man frit kan vælge imellem. ”På få måneder ramte vi 15.000 downloads og det med næsten ingen markedsføring. Det er vi meget stolte over.” Visionen om at hjælpe så mange mennesker som muligt står stadig som Meta Learns første prioritet. ”Det bedste er at vide, at man har hjulpet et andet menneske. Hvis vi stopper i morgen, så ved vi, at vi har været med til at hjælpe andre mennesker til en bedre hverdag.”

Fremtiden

Meta Learn er allerede implementeret i kommuneregi og det har stor succes. Det er her et fælles administrativt nemt og lettilgængeligt redskab for både personale og borgere. Personalets arbejde lettes, men vigtigst af alt bliver arbejdet med at fremme psykisk trivsel mere overskuelig for borgeren. Øvelser kan laves og repeteres i eget tempo uafhængig af tid og sted. Meta Learn kan se den store fordel kommunerne får af Meta Learn, derfor drømmes der om at hjælpe endnu flere kommuner. Men også virksomheder vil kunne drage fordel af Meta Learn ved gennem en firmaaftale at tilbyde appen til medarbejdere som en del af virksomhedens trivselsarbejde. 400.000 danskere har symptomer på angst og 35.000 er sygemeldt af stres, så der er hårdt brug for innovative løsninger, som kan styrke folks mentale helbred, hvilket Meta Learn tilbyder.

Derudover er Meta Learn ved at få stablet et samarbejde med Dansk flygtningehjælp på benene, så de kan hjælpe folk i udlandet, steder som det er svært at komme til. Her har teknologien noget nemmere ved at nå frem. Meta Learn vil gerne tilbyde deres service og hjælpe hele verden, derfor er appen også ved at blive oversat til flere sprog, så flest muligt kan få den hjælp de fortjener.

Det har Startup Central hjulpet Meta Learn med

Asbjørn havde længe kendt til Startup Central, men var i tvivl om, om det kunne give værdi for Meta Learn. Asbjørn omgik sig nemlig med en masse kompetente mennesker. Men i 2022 tog han en snak med en medarbejder og kunne hurtigt se ideen i, at man kunne få den hjælp, som man havde brug for gennem Startup Centrals kompetente coaches, og så var det til og med ikke dyrt.

Et godt råd fra Asbjørn er: ”Ha en tæt kontakt med folk, som er kloge på områder, man ikke selv er.” Netop det kunne Startup Central tilbyde ham.

Asbjørn har talt med Startup Centrals medarbejdere, som er kommet med flere gode idéer samt Startup Centrals coaches. ”Det er ikke dem alle, som har skabt lige stor værdi for mig, men når man så rammer en coach, som man kan mærke gerne ville hjælpe en. En som husker en og rækker ud til eget netværk for at kunne hjælpe en bedst muligt, så er det bare det fedeste.”

Asbjørn har blandt andet været i kontakt med Simon Melander, som havde styr på go-to-marked strategien. ”Selvom jeg havde nogle af de samme tanker, så er det fedt at få et eksternt syn på det.”

Følg Meta Learns iværksætterrejse

Vi synes det er mega fedt, at Meta Learn har udviklet en app, som kan hjælpe så mange mennesker. Det er nytænkende og digitalt, så det passer ind i vores digitaliserede hverdag.

Vi er ikke et sekund i tvivl om, at Meta Learn kommer til at revolutionere inden for det psykoterapeutiske område.

Vil du følge deres rejse, så tjek deres hjemmeside, Facebook og LinkedIn ud.

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.