Anna Jensen Skovgaard

Det skal nok gå, så længe du brænder for det og har hjertet med

Anna Jensen Skovgaard ejer Butik Petit, en skøn butik, som ligger i hjertet af Horsens. Den lille perle har siden maj 2020 solgt baby- og børnetøj, som primært er produceret fra Italien og Holland. Det var lidt et tilfælde, at det lige var børnetøj Annas butik skulle sælge. Hun er uddannet frisør, så hun var i hvert fald sikker på, at hendes iværksætteri skulle have med kundekontakt at gøre. Hun fortæller, at hun havde en hel masse kreative idéer til hendes butik, men at hun valgte at følge sit hjerte.

I 2020 kunne hun mærke, at tiden var den rette til at udleve sin drøm. Efter at hun havde truffet sin beslutning, tog hun til baby- og børnemesse i Tyskland med en veninde, her fik hun muligheden for at tale med potentielle leverandører og både se og mærke varen, hun ville sælge. Anna vidste godt, at hvis hun skulle have en chance inden for baby- og børnetøjsbranchen, så skulle hun skille sig ud. Og det gør hun helt bestemt med sine unikke produkter. Brands som hun er eneforhandler på i Danmark. Hendes brands er ikke kun valgt ud fra, at hun skiller sig ud, som hun siger: ”de brands jeg har i butikken har jeg selv valgt – de er valgt med hjertet, på grund af kvaliteten og toplækkert design.”

Anna er meget detaljeorienteret og sørger altid for, at det kun er det allerbedste hendes kunder får. Derfor tjekker hun personligt alt tøj, hun får leveret, for fejl og mangler før de kommer ud i butikken. ”Det sikre mig, at der ikke er nogle af mine kunder, som får en dårlig oplevelse.” Det er meget vigtigt for hende, at hendes kunder får den bedste oplevelse, derfor er det også specielt vigtigt, at hun kan tilbyde hendes kunder tøj og tilbehør, som udelukkende kan købes hos hende. Samtidig er hun hele tiden på udkig efter nye brands, så hun har noget til enhver smag.

Anna har altid haft lysten til at være selvstændig. Det har blot taget lidt tid at finde den helt rigtige branche. Indtil hun fandt sin passion, har hun uddannet sig, blandt andet inden for økonomi, det har klædt hende bedre på til at starte.

”Min far er helt sikkert en kæmpe inspirationskilde”, på trods af, at han er i en helt anden branche end Anna, så har hun altid beundret den passion og glæde han har ved hans firma. ”Det at bygge noget op fra bunden og se det vokse og udvikle sig, er virkelig beundringsværdigt” Det er dét, som har gjort, at hun er selvstændig i dag. ”Jeg trives helt sikkert bedst med at være beslutningstageren” fortæller hun og tilføjer, at det er en kæmpemotivationsfaktor at se hendes virksomhed udvikle sig.

Det er ikke fordi Anna ikke har store drømme med sin virksomhed, men hun mener også, at man skal fejre de små succeser i sit iværksætteri. Derfor fejrer hun de små mål, det kunne eksempelvis være antal webordrer hun får, en god dags eller måneds omsætning. Små succeser i den nærmeste fremtid – de skal fejres. Derudover elsker hun den positive feedback fra hendes kunder ”det betyder så meget for mig.” Succeserne fejrer hun ved at investere i noget nyt til sin butik og webshop, på den måde får hendes kunder også del i succesen.

Anna Jensen Skovgaard | Startup Central

Godt råd

Annas gode råd til andre selvstændige er at gøre forarbejdet, blandt andet at udarbejde et etableringsbudget. Forarbejdet er rigtig vigtigt, hvis ikke forarbejdet er i orden kan det hele godt blive lidt uoverskueligt og alt begynder at løbe løbsk, men er forarbejdet i orden undgår man, at det stikker helt af.

Hun anbefaler også, at man sætter sig ind i bogføring eller generelt økonomien, man skal i hvert fald give det et forsøg. På den måde vil man få det fornødne overblik i forhold til indtægter vs. udgifter.

Derudover skal man ikke være for stolt til at bede om hjælp eller gode råd. ”Man kan ikke vide alt.”

Det har Startup Central hjulpet Anna med

”Det er vigtigt, at man som iværksætter har nogle kompetente mennesker at sparre med”. Derfor er netværket en vigtig faktor Startup Central har spillet ind med. Anna fortæller, at hun altid læser alle opslag på Startup Centrals Facebook side – Startup Lounge. Og hvis der er noget hun kan byde ind med, så kommenterer hun og hjælper dermed andre iværksættere videre med deres iværksættereventyr.

Selv har hun fået hjælp til hendes webshop med nogle funktioner. ”Det er dejligt, at der altid bliver svaret hurtigt og at der er en god og hjælpsom tone.”

Følg Annas iværksætterrejse

Annas skønne Butik Petit får hele tiden nye lækre produkter. Hvis du vil følge med i hvilke kan du følge hendes Facebookside og Instagram.

Vi glæder os i hvert fald til at se flere kreative tanker fra Anna. Og se hvor det hun brænder for og det hun har hjertet med i fører hen.

 

Læs mere

Ønsker du mere information om, hvordan Startup Central kan hjælpe dig, kan du læse mere om os her og kontakte os på telefon: +45 29 29 01 13 eller mail: kontakt@startupcentral.dk.