Vækst

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er vækst?

Vækst betyder, at noget vokser. I forretningsmæssig forstand ses vækst, når økonomien vokser i en positiv retning fra et år til et andet. Hvis en virksomheds indtjeningen og/eller produktionen bliver forøget sammenlignet med året inden, er der tale om vækst. Derfor er vækst noget virksomheder stræber efter, da vækst medfører øget indtjening og omsætning.

Vækst i samfundet

Økonomisk vækst ses ikke kun i virksomheder, men også i samfundet. Væksten i samfundet vurderes på BNP - hvis BNP’en er steget fra året før, er der økonomisk vækst i samfundet. Der er en sammenhæng mellem den økonomiske vækst i samfundet og i virksomhederne. Hvis en virksomhed oplever økonomisk vækst, bidrager det nemlig til samfundets økonomiske vækst på en positiv måde.

Gazelle

Har en virksomhed oplevet særdeles hurtig vækst 4 år i træk, kan de blive kåret af Børsen som en gazellevirksomhed. At være en gazellevirksomhed giver noget prestige til virksomheden, som virksomheden kan anvende som en fordel, i forbindelse med markedsføring, omtale og samarbejder.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.