Vækst

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er vækst

Vækst betyder, at noget vokser. I forretningsmæssig forstand ses vækst, når økonomien vokser i en positiv retning fra et år til et andet. Hvis en virksomheds indtjeningen og/eller produktionen bliver forøget sammenlignet med året inden, er der tale om vækst. Derfor er vækst noget virksomheder stræber efter, da vækst medfører øget indtjening og omsætning.

Vækst i samfundet

Økonomisk vækst ses ikke kun i virksomheder, men også i samfundet. Væksten i samfundet vurderes på BNP - hvis BNP’en er steget fra året før, er der økonomisk vækst i samfundet. Der er en sammenhæng mellem den økonomiske vækst i samfundet og i virksomhederne. Hvis en virksomhed oplever økonomisk vækst, bidrager det nemlig til samfundets økonomiske vækst på en positiv måde.

Gazelle

Har en virksomhed oplevet særdeles hurtig vækst 4 år i træk, kan de blive kåret af Børsen som en gazellevirksomhed. At være en gazellevirksomhed giver noget prestige til virksomheden, som virksomheden kan anvende som en fordel, i forbindelse med markedsføring, omtale og samarbejder.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Ved tilmelding af nyhedsbrevet accepterer du, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.