Udestående

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er et udestående

Når en kunde køber en vare hos en virksomhed, så modtager kunden en faktura, kunden skylder nu virksomheden penge. Det beløb kunden skylder, er et udestående. Så længe en kunde ikke har betalt en faktura, er det et udestående, men så snart virksomheden modtager pengene fra kunden, er beløbet ikke længere udestående.

Det udestående beløb er altså en pengemængde, som virksomheden får i fremtiden. Når kunder får en faktura, vil der typisk være en betalingsfrist som udestående skal betales inden. I og med at der er en betalingsfrist, så er det meget almindeligt, som virksomhed at have udeståender.

Udestående i regnskabet

I regnskabet skal en virksomheds udestående høre til under tilgodehavende aktiver i balancen. Udeståender kan udover at forekomme blandt dine kunder, også forekomme blandt dine egne leverandører eller ansatte. Du kan altså både have penge til gode hos kunder og skylde penge til din leverandør.

Det kan give virksomheden et bedre cash flow, hvis udeståender betales rettidigt. Dette er med til at forberede en virksomheds evne til at foretage køb, betale regninger osv.

Det er vigtigt at holde styr på sine udeståender og det kan gøres ved at have en rykkerprocedure.

Har du spørgsmål på området kan du altid sparre med vores coaches på området.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.