Underskud

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er underskud?

Underskud bruges i en negativ forbindelse. Det har den modsatte betydning af overskud. I en virksomhedsmæssig sammenhæng betyder underskud, at der er flere omkostninger end der er omsætning. Underskud indikerer dermed røde tal på bundlinjen, at tallene dermed går i minus.

Opstartsfasen af virksomhed

Virksomheder vil ofte opleve underskud i opstartsfasen af deres virksomhed. Det er som regel fordi virksomheden har en masse engangsydelser, som skal betales i starten, men som ikke vender tilbage igen, eller som bliver billigere i tidens løb.

Et underskud i opstartsfasen betyder ikke, at det går dårligt for virksomheden eller at den bliver nødt til at lukke. Man bliver nødt til at kæmpe videre, for de fleste går der et par år, før der er overskud i virksomheden. Det tager tid og penge at starte virksomhed, der skal eksempelvis bruges penge på markedsføring, som er en udgift til at starte med, men som gerne skulle udvikle sig til at generere kunder til virksomheden fremadrettet.

Anbefaling

Du kan med fordel lave budgetter, for at se udregne og få overblik over overskuddet i din virksomhed. Startup Central har lavet skabeloner til etableringsbudgetlikviditetsbudget og driftsbudget, dem finder ud her. Hvis du er i tvivl om din økonomi, vil vi anbefale at du kontakter vores coaches på området.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.