Tilbud

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er et tilbud?

Et tilbud har lovkrav som findes i aftaleloven, hvor det siges, at et tilbud er et løfte fra tilbudsgiver, som accepteres af modtageren. Accepteres et tilbud, så er der indgået en aftale. Som udgangspunkt er en aftale bindende for begge parter, uanset om aftalen er indgået mundtligt eller skriftligt.

Et tilbud er enten mundtligt eller skriftligt og gives af en person eller virksomhed som enten vil forære eller sælge noget til en anden part. Hvis det er et tilbud som foræres til en part kan denne part takke ja eller afslå. Er det et tilbud, som tiltænkes som salg, er der en forventning til at modtage en økonomisk fortjeneste til gengæld. Det er ikke nødvendigvis altid en økonomisk fortjeneste, det kan også "betales" i andre former for værdi, så som promotion.

Når et tilbud sendes til en kunde, er man forpligtet til at levere den service eller det produkt, som kunden er blevet tilbudt. Man kan dog tilbagekalde tilbuddet, inden det er kommet til kundskab hos kunden. Hvis tilbuddet ikke accepteres af kunden i tide, inden for den angivne acceptfrist er tilbudsgiver ikke forpligtet til aftalen mere.

To definitioner

Man skelner mellem to definitioner af tilbud: opfordring til tilbud og regulært tilbud.

At opfordre til tilbud ses i tilbudsaviser, nyhedsbreve, annoncer.

Regulært tilbud ses på hjemmesider, hvor man kan købe varer.

Læs bloggen: Tilbud og udsalg – hvad er forskellen?

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.