Selvstændig

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er en selvstændig?

Selvstændig er en betegnelse for en person, som har stiftet virksomhed. Der er flere forskellige betegnelser for denne type person, eksempelvis iværksætter og entreprenør.

Det eneste krav der er, til at kunne bære titlen, er at være virksomhedsejer. Der er ikke andre specifikke krav til at få betegnelsen. Dertil er det op til den enkelte erhvervsdrivende, hvilken betegnelse du vil tage til dig.

Som selvstændige er det dig, som er i kontrol, det er din virksomhed og dermed dig som bestemmer. Det betyder også, at det er dig alene, hvis du er ene ejer i virksomheden, som skal tage de svære beslutninger. Du bestemmer over din egen tid, din arbejdsindsats, hvilket arbejde du vil udføre og hvor henne i verden, du vil arbejde på det.

Der er selvfølgelig også fordomme omkring dét at være selvstændig, men ikke noget, som fordelene ikke kan overskygge. Du kan læse om fordelene og fordommene ved at være selvstændig her.

Vil du være selvstændig?

Det kræver ikke så meget fra dig at blive selvstændig. Dét det kræver allermest er, at du har passionen. Du bestemmer selv, hvilket område du vil starte virksomhed inden for, så du kan blive lige hvad du vil. Disse kunne eksempelvis være finansiering, produkt og målgruppe.

Når passionen er der, så er der en masse overvejelser, du skal tænke over. Læs om nogle af de ting, du skal overveje her.

Bliv en del af vores iværksætternetværk for 0 kr.