Regnskab

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er regnskab?

Et regnskab er en opgørelse over en virksomheds indtægter og udgifter. I et regnskab kan et økonomisk resultat i en bestemt periode ses. Det kan være månedsregnskab, kvartalsregnskab, halvårsregning eller årsregnskab.

Typisk indeholder et regnskab en resultatopgørelse samt en balance. Balancen viser værdien af det, som virksomheden ejer og skylder væk på tidspunktet for opgørelsen. Derimod viser resultatopgørelsen om, der har været over- eller underskud.

Udarbejd et regnskab

Der skal regelmæssigt laves et regnskab, af alle registrerede virksomheder, men hvordan det skal udarbejdes, afhænger af hvor stor virksomheden er. Det er ikke alle der har pligt til at lave et årsregnskab, det skal enkeltmandsvirksomheder eksempelvis ikke. Alle selskaber har dog pligt til at lave årsregnskab. Det er vigtigt at alle indtægter og udgifter kan dokumenteres, i form af bilag og at regnskabet er retvisende.

Man kan enten selv lave regnskabet eller få en revisor eller bogholder til at gøre det for en. Uanset hvordan så er det ens eget ansvar at regnskabet er i orden.

En ny lov som træder i kraft til juli 2022, kræver at man laver sit regnskab i et registreret bogføringssystem. Du kan bruge vores partnere Dinero eller E-conomic.

Få et overblik over de virksomhedsformer som har pligt til at lave et årsregnskab.

Du kan række ud til vores coaches på området, de vil kunne sparre med dig om dit regnskab.

Gør brug af vores budgetskabeloner - Likviditet, drift og etablering.

 

Bliv medlem og få adgang til alle vores iværksætter-fordele.

Bliv medlem i dag