Pris

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er pris?

Pris er en sum penge, som skal betales af køber for at modtage et produkt eller en service.

Fastsæt din pris

Det er vigtigt at fastsætte din pris korrekt, så du hverken prissætter dig for dyrt eller billigt. Dine udgifter skal kunne betales, men det må heller ikke være så dyrt, at der ikke er nogle, som vil betale for dit produkt eller service. Derfor er der flere faktorer, som spiller ind når du fastsætter din pris.

Det kan være rigtig fristende at prissætte dit produkt eller din service højt, og hvorfor skulle du ikke det? Du har et fantastisk produkt eller service som mange vil være glade for. Men hvis du prissætter dig for højt, kan du risikere at dine kunder går til konkurrenten i stedet, da de har prissat deres produkt eller service billigere, og derved kan kunden spare penge. Du skal derfor også afstemme din prissætning med dine konkurrenters.

Er du helt unik på markedet, er der ingen anden som har et produkt eller service som dit, har du bedre mulighed for at prissætte dit produkt eller din service højere. Du skal da tage din målgruppe i betragtning. Her skal du medtænke om din målgruppe har pengene til at betale mange penge og hvor stor værdi dit produkt eller service giver din målgruppe, vil de betale prisen eller kan de undvære, hvis du prissætter for højt?

Når du er kommet rundt om alt dette, så skal du tænke ind hvad du har af omkostninger i forbindelse med dit produkt eller din service. Her drejer det sig om produktionen, markedsføringen og arbejdskraften.

Du kan kigge på 3 metoder for at fastsætte dit produkt eller din service:

  • Efterspørgsel – Prisen fastsættes efter efterspørgslen af produktet eller service på markedet.
  • Omkostninger – Prisen fastsættes efter omkostningerne forbundet med produktet eller service.
  • Konkurrence – Prisen fastsættes efter konkurrenternes prisfastsættelse.

Det er altid en god idé at medtænke alle tre punkter, når du prissætter dit produkt eller service. På den måde når du frem til den bedste prisfastsættelse.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.