PR

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er PR?

PR står for public relations og handler om omdømme.

Omdømme betyder, den opfattelse omverden har af en virksomhed, det kan både være god og mindre god omtale - forskellige interessenter kan sagtens have forskellige holdninger. Har man et godt omdømme, kan det være nemmere at klare sig igennem kriser, se fx på et brand som Coca-Cola, som har et stærkt omdømme, der vil en krise ikke knække virksomheden. At have et godt omdømme, kan være med til at skabe en vis troværdighed og loyalitet til ens produkt og virksomhed.

Public relations er en ledelses disciplin, som er med til at sikre en virksomheds strategiske overlevelse. Det ses også som en kommunikations disciplin, hvor der arbejdes med en virksomheds interne og eksterne relationer. Med PR styrer man virksomhedens kommunikation med dens omverden, hvor det handler om omdømme og ikke salg, markedsføring eller profilering.

PR kan fx være, hvis man som virksomhed, får en artikel i avisen eller udsender en pressemeddelelse.

I større virksomheder har de deres egen PR afdeling, som skriver artikler og pressemeddelelser om virksomheden, som de så enten bringer på deres egne medier eller sender til mediebureauer for, at de kan bringe historien. Andre virksomheder outsourcer disse opgaver eller køber sig til medieomtale.

Bliv en del af vores iværksætternetværk for 0 kr.