Plagiat

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er plagiat?

Plagiering betyder, at man har kopieret en anden persons tekst, billede, ide eller andet og lader det fremstå som ens eget.

Mange kender til plagiat fra skoletiden, når man skriver opgaver. I skolen kan man blive taget i plagiat for en opgave, hvis det man har skrevet, er taget direkte fra en hjemmeside, en anden elevs opgave eller noget tredje.

Når man taler om plagiat, så er det altså vigtigt, at man kan henvise til de kilder man har brugt. Så hvis man har skrevet noget, som man har fået info om fra en hjemmeside, så skal man henvise til den pågældende hjemmeside.

Plagiat kan altså siges at være snyd, da man tager andres værker og får det til at fremstå som ens eget.

Som virksomhed kan man også anvende plagiat ved at plagiere tekst, billede, produkt eller en ide fra en anden virksomhed og dermed udvikle et lignende produkt. Det vil være rigtig træls, hvis man udvikler et produkt og andre plagiere det og tjener penge på ens ide. Vil man undgå at en anden virksomhed plagierer ens produkt, så er det en god ide at have en varemærkeregistrering, altså tage patent på det.

Hvis du oplever, at du er blevet plagieret, kan du anmelde det og har du beviser på, at du er blevet plagieret, så kan den som har plagieret dig risikere at betale en bøde i erstatning.

Derfor skal du aldrig kopier noget direkte, men du må gerne lade dig inspirere.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.