Overskud

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er overskud?

Overskud betyder at der er noget til overs og bruges i en positiv sammenhæng. I en virksomhedssammenhæng er der overskud, når der er mere omsætning end der er omkostninger. Der er derimod tale om underskud, hvis virksomheden har flere omkostninger end omsætning. Overskud viser dermed et plus på bundlinjen.

Hvem går overskuddet til?

Et overskud går til ejeren eller ejerne af virksomheden og kan bruges som de ønsker. Ejeren eller ejerne kan vælge at bruge overskuddet i virksomheden eller vælge at trække det ud af virksomheden, som løn til privat brug.

Virksomheden skal dog være opmærksom på, at selvom der er overskud i en given måned, så kan man risikere, at der er underskud i den næste måned. Det vil derfor være et klogt træk at lade overskuddet blive i virksomheden til eventuelle uforudsete udgifter.

Anbefaling

Du kan med fordel lave budgetter, for at se, udregne og få overblik over overskuddet i din virksomhed. Startup Central har lavet skabeloner til etableringsbudget, likviditetsbudget og driftsbudget, dem finder ud her. Hvis du er i tvivl om din økonomi, vil vi anbefale, at du kontakter vores coaches på området.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.