Opsigelse

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er en opsigelse?

En opsigelse er en måde, hvorpå du fortæller din arbejdsgiver og arbejdsplads, at du vil forlade din stilling.

Hvad skal jeg skrive i en opsigelse?

I din kontrakt vil det fremgå, hvordan samt hvad din arbejdsplads og arbejdsgiver forventer du skal aflevere din opsigelse og hvad den skal indeholde.

Din opsigelse skal indleveres skriftligt, du kan eventuel sende den pr. mail til din arbejdsgiver. Men sørg altid for at få den printet ud og kvitteret for modtagelse af din arbejdsgiver. På den måde sikre du, at din arbejdsgiver ikke kan nægte at have fået den. Altid have en kopi med kvittering til dig selv.

Som regel er det ikke mere end et par linjer, der behøver at stå. Vigtigt for en opsigelse er, datoen du afleverer din opsigelse på. Et par linjer der udtrykker, at du vil opsige din stilling. Datoen for sidste arbejdsdag, dit opsigelsesvarsel vil fremgå i din kontrakt. Sæt eventuel også din underskrift.

Sørg altid for at læse din kontrakt igennem, når du vil opsige din stilling, da denne vil indeholde oplysninger om formalia til opsigelsen.

Hvor lang tids opsigelse har man?

Du kan nemt og hurtigt finde disse informationer i din kontrakt. Men som regel når du opsiger din stilling, så skal du give din arbejdsgiver en måneds varsel. Har du været i virksomheden i mindst 12 år uden afbrydelse, har du ret til fratrædelsesgodtgørelse, i det tilfælde at du skulle blive opsagt.

Men alt dette vil stå i din kontrakt, hvis ikke vil din fagforening og a-kasse kunne være behjælpelige med svar på spørgsmål.

Opsigelse med øjeblikkelig virkning

Som udgangspunkt kan du ikke opsige med øjeblikkelig virkning. Din arbejdsgiver kan heller ikke fyre dig med øjeblikkelig virkning. Dette sker kun, hvis dit ansættelsesforhold er misligholdt groft. Det vil derfor sige, at du skal møde ind på arbejde i den tid dit opsigelsesvarsel varer.

Læs eventuel bloggen: Sådan opsiger du en kontrakt.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.