Moms

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er moms?

Moms er en forkortelse af meromsætningsafgift og er en indirekte skat. Det er en afgift til staten, som virksomheder kan indsamle fra deres kunder, ved at lægge den oveni salgsprisen. På den måde opkræves den af virksomheden og beregnes af varens salgspris. Momssatsen i Danmark ligger i dag på 25%.

På denne måde ’indsamler’ virksomheden momsen i sine salg og opbevarer den for en periode, denne periode varierer alt efter virksomhedstype, læs mere om dette under momsfrister.

En virksomhed som køber en vare eller service i Danmark betaler i første omgang momsen, sælgeren har lagt på varen eller servicen. Men når momsen skal betales til SKAT, fratrækkes den betalte moms.

Skal min virksomhed momsregistreres?

Husk på, at det ikke er alle virksomheder, som påkræves at være momsregistreret. Det afhænger af din årlige omsætning. Omsætter din virksomhed for mindre end 50.000 kr. årligt er, det valgfrit om du vil momsregistreres.

Det ser dog mere professionelt ud, hvis din virksomhed er momsregistreret, da hvis den ikke er, vil din virksomhed ofte opfattes som en hobby virksomhed.

Du momsregistrer din virksomhed på virk.dk, du kan gøre det i forbindelse med, at du får dit CVR-nr.

Bliv en del af vores iværksætternetværk for 0 kr.