Markedsføring

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er markedsføring?

Markedsføring er en betegnelse for den aktivitet virksomheder bruger, for at fremme deres virksomhed, brand eller produkt. Markedsføring er måder at promovere noget bestemt på, og er til for at skabe kendskab og synlighed omkring noget bestemt. Derfor er markedsføring meget vigtig for din virksomhed. Da dine kunder ikke vil kende til din virksomhed eller dit produkt, hvis ikke det bliver markedsført på den ene eller anden måde. Markedsføring handler derfor om at finde en måde, hvorpå du kan påvirke din målgruppe til at købe dit produkt.

Der er mange måder at markedsføre på, du skal derfor finde ud af hvilken markedsføringsstrategi, der giver bedst mening for din virksomhed og det produkt du vil markedsføre.

Online markedsføring

Ved online markedsføring markedsfører du din virksomhed eller dit produkt på internettet, det betyder alle de aktiviteter du benytter dig af, som foregår online, det kan være eksempelvis SoMe eller ads. Med online markedsføring åbner du op for, uanede fordele og muligheder for at skabe kendskab til din virksomhed eller dit produkt.

Offline markedsføring

Offline markedsføring er alt den markedsføring, som du ikke kan finde på internettet, såsom trykte medier og tv. Dette er dog en gråzone, da du både kan læse trykte medier og se tv på internettet, men det går stadig under offline markedsføring.

Offline markedsføring kan være bannere, flyers, plakater, telemarketing osv.

Et stort område

Markedsføring er et stort område, det er derfor svært at komme ind på alt.

Her er nogle blogs, som du kan læse for at gøre dig klogere på forskellige områder af markedsføring:

SEO for begyndere

WordPress hjemmeside – 5 bedste gratis plugins

Live auktioner

Influencer marketing

Gamification

Sådan skaber du indhold, der giver efterspørgsel

Sådan bliver du mere synlig på Instagram

Der er endnu flere gode blogs, som er værd at læse. Du finder dem her.

Bliv en del af vores iværksætternetværk for 0 kr.