Intern kommunikation

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er intern kommunikation?

I en virksomhed er intern kommunikation alt det, der bliver kommunikeret i virksomheden mellem alle i virksomheden, såsom ledere og medarbejdere. Den interne kommunikation er alt, hvad der bliver sagt og skrevet gennem alle kanaler som mails, nyhedsbreve, personalehåndbog, intranet, breve osv.

Noget kommunikation internt fungerer bedst online, hvor budskabet kan komme bredt og klart ud, andet kommunikation fungerer bedst mund til mund, hvor troværdighed og forståelse er mere sikkert. Det er rigtig vigtigt, at man i en virksomhed har en god intern kommunikation, så der ikke opstår misforståelser om noget eller nogen er i tvivl om noget. Det kan nemlig have fatale konsekvenser for virksomheden.

Som nævnt er der forskellige kanaler at kommunikere internt på, nogle af de essentielle er beskrevet her:

  • Personalepolitikken: Det er virksomhedens regler for, hvordan ledere og medarbejdere skal behandle hinanden i arbejdstiden.
  • E-mails: Det er en simpel, hurtig og billig måde at kommunikere med en medarbejder på. Det kan både ske formelt og uformelt alt efter hvem i virksomheden man kommunikerer med. En ulempe ved mails er, at de nemt kan drukne i modtagerens indbakke.
  • Nyhedsbrev: Det er en nem måde at få informationer ud på. Indholdet skal være relevant og ikke komme for ofte, for så læser modtagerne det ikke. Indholdet kan eksempelvis være gode historier om arbejdsmiljø, strategier og arrangementer.
  • Sociale medier: De er en integreret del af manges hverdag, og noget som alle har lige ved hånden og dermed er det let tilgængeligt.
  • Medarbejderapp: Det kan være en effektiv intern platform at dele nyheder til medarbejdere og sende beskeder. Det kan være en dyr løsning og er mest relevant for store virksomheder. En app kan styrke dialogen og vidensdeling på tværs af afdelinger i virksomheden.
</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.