Iværksætter

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er en iværksætter?

Iværksætter er en betegnelse for en person, som har en virksomhed. En person som har stiftet en virksomhed kan også have andre titler, henholdsvis selvstændig og entreprenør. Det er op til den enkelte erhvervsdrivende at beslutte, hvilken titel de vil have og kan alt efter humør skifte imellem dem.

At være iværksætter betyder også, at du er din egen chef og dermed selv bestemmer, hvor meget tid du ligger i dit arbejde, samt hvor og hvornår du arbejder. Det kan for nogen være svært at administrere og prioritere dette. Er du ene ejer af din virksomhed, er det også kun dig, som skal tage beslutningerne.

Der er både fordele og ulemper ved at være iværksætter. Nogle af fordelene er, at du selv bestemmer din arbejdstid og hvorfra der arbejdes, som nævnt ovenfor. Nogle af ulemperne er, at det er hårdt arbejde at starte og drive virksomhed, samt at det kan være dyrt.

Der er mange flere fordele til det at være iværksætter, dem kan du læse her. Og heldigvis overskygger fordelene ulemperne.

Vil du være iværksætter?

Kravet til at få betegnelsen iværksætter er nem, du skal blot stifte din egen virksomhed. Når du har gjort det, så er du iværksætter. Det at leve som en iværksætter, kræver noget mere. Der er en masse ting, som du skal overveje. Blandt andet selskabsform, finansiering, produkt og meget mere.

Du kan finde en liste over, hvad du skal overveje, når du gerne vil være iværksætter her.

Bliv medlem i dag