Holdingselskab

Oftest bærer et holdingselskab navnet Holding, eksempelvis Startup Central Holding, det er den hurtigste måde at se, at det er et holdingselskab.

Et holdingselskab er et selskab, som har andele i andre virksomheder. Man kan se det på en sådan måde, at holdingselskabet er moderselskabet og under dette er der datterselskaber. Disse datterselskaber er dem, som driver virksomheden og betegnes derfor som driftsselskaber, disse selskaber kan være et anpartsselskab eller aktieselskab. Et holdingselskab er dermed ikke stiftet selvstændigt, det har selskaber under sig.

Selskabet kan drive virksomhed i sig selv, men det ses sjældent, oftere ses det, at holdingselskabet driver virksomhed i samarbejde med datterselskaberne.

Det giver bedst mening at stifte holdingselskab samtidig med, at du stifter dit driftsselskab. Da hvis du stifter et holdingselskab efter du har stiftet et driftsselskab, vil du stå overfor nogle skattemæssige udfordringer.

Formålet ved et holdingselskab

N√•r du stifter et holdingselskab, minimerer det risikoen for ejerne og s√• har det nogle skattem√¶ssige fordele. Eksempelvis hvis holdingselskabet ejer mere end 10% af datterselskabet, s√• kan overskuddet i datterselskabet skattefrit overf√łres til holdingselskabet. Dette overskud bliver typisk investeret i flere virksomheder. Det betyder ogs√•, at hvis et af datterselskaberne g√•r konkurs, kan den opsparede kapital undg√• at komme med i tabet, da konkursen er begr√¶nset til datterselskabet. P√• den m√•de adskilles forskellige risikoprofiler.

Derudover er avancen ved et eventuelt salg skattefrit.

Vær opmærksom på: At have et holdingselskab kræver en årsrapport og et koncernregnskab. Og så er det revisorforpligtet, dette kan man dog fritages for.

Fordelene ved et holdingselskab er oftest h√łjere end ulemperne.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Ved tilmelding af nyhedsbrevet accepterer du, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.