Enkeltmandsvirksomhed

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

En enkeltmandsvirksomhed er kendetegnet ved at det kun er en person som ejer virksomheden. Dvs. at ejeren er beslutningstageren og skal ikke stå til ansvar over for eller har nogen forpligtelser for nogle andre i virksomheden, når det kommer til beslutningstagning.

Dette betyder dog også, at ejeren ene og alene står for ansvaret ved en eventuel konkurs og vækst af virksomhedens økonomi.

Fordele og ulemper ved en enkeltmandsvirksomhed

Der stilles ikke mange krav til en enkeltmandsvirksomhed. Der er intet kapitalkrav, men til gengæld hæfter ejeren personligt for eventuel gæld i virksomheden. Det betyder at virksomhedens kreditorer kan gøre krav på den personlige formue, ejeren måtte have. Her er der tale om hus, bil, båd og andre aktiver.

Derudover er der intet krav om at årsregnskab skal offentliggøres, der skal dog stadig bogføres efter regnskabsloven. En direktion eller bestyrelse er heller ikke et krav, da alle beslutninger tages af ejeren.

Det er nemt og hurtigt at stifte en enkeltmandsvirksomhed, dette gøres på VIRK.dk, her får du dit CVR-nummer og bliver momsregistreret og så er du i gang. Nu begynder alt det sjove.

Bliv en del af vores iværksætternetværk for 0 kr.