Enkelmandsvirksomhed

En enkelmandsvirksomhed er kendetegnet ved at det kun er en person som ejer virksomheden. Dvs. at ejeren er beslutningstageren og skal ikke stĂĄ til ansvar over for eller har nogen forpligtelser for nogle andre i virksomheden, nĂĄr det kommer til beslutningstagning.

Dette betyder dog også at ejeren ene og alene står for ansvaret ved en eventuel konkurs og generet virksomhedens økonomi.

Fordele og ulemper ved en enkelmandsvirksomhed

Der stilles ikke mange krav til en enkelmandsvirksomhed. Der er intet kapitalkrav, men til gengæld hæfter ejeren personligt for eventuel gæld i virksomheden. Det betyder at virksomhedens kreditorer kan gøre krav på den personlige formue, ejeren måtte have. Her er der tale om hus, bil, båd og andre aktiver.

Derudover er der intet krav om at årsregnskab skal offentliggøres, der skal dog stadig bogføres efter regnskabsloven. En direktion eller bestyrelse er heller ikke et krav, da alle beslutninger tages af ejeren.

Det er nemt og hurtigt at stifte en enkelmandsvirksomhed, dette gøres på VIRK.dk, her får du dit CVR-nummer og bliver momsregistreret og så er du i gang. Nu begynder alt det sjove.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Ved tilmelding af nyhedsbrevet accepterer du, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.