Elev

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er en elev?

Man kan få elever i en virksomhed. Får man en elevplads er det en erhvervsuddannelse, hvor man får erfaring i den virksomhed, som man er ansat hos.

Som elev lærer man, hvordan en arbejdsplads fungerer, da man bliver udfordret med mange forskellige arbejdsopgaver, hvilket kan gøre ens hverdag spændende og med rig mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt.

Gennem en elevplads får man lov til at omforme teori til praksis og man bliver godt forberedt til en karriere inden for den branche man arbejder i.

En elev får en kombination af skoleperioder og praktik i den virksomhed man arbejder i. Når man i perioder skal i skole, så går man i skole med andre, som har en elevplads inden for samme branche som en selv, dette kan være med til at give eleven et godt socialt netværk.

En elevplads gives oftest i forlængelse af en ungdomsuddannelse. Man kan eksempelvis blive ansat, som elev i to år i en virksomhed inden for finans, kontor, handel eller detailbranche. Herefter kan man så fx blive butikselev, kontorelev eller slagterelev. En elevplads gør det altså muligt at opnå en helt mase praksiserfaringer, som man ikke kan få alene gennem et skoleforløb.

Elevplan

Skal du have en elev i din virksomhed, skal du udfylde en elevplan, den sikre at alle retningslinjer bliver overholdt. Det er for at sikre at eleven får det ud af sin elevplads der skal til for at være udlært ved endt forløb.

Elevplanen giver virksomheden og eleven et større overblik over indholdet i erhvervsuddannelsen, der sikrer at elevens uddannelse følges.

En elevplan løfter kvaliteten af erhvervsuddannelser.

Du kan nemt finde skabeloner for elevplaner på nettet.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.