CVR-nummer

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er et CVR-nummer?

Et CVR-nummer står for Det Centrale Virksomhedsregister og kan sammenlignes med dit personlige CPR-nummer, men i stedet for 10 cifre har den 8. Udover det er de meget sammenlignelige, det er et identifikationsnummer som indeholder informationer om din virksomhed – virksomhedens navn, adresse, branchekode, stiftelses år osv.

Du får et CVR-nummer tildelt når du stifter en virksomhed på VIRK.dk, ligegyldigt hvilken selskabsform du stifter vil du få et unikt CVR-nummer. Nummeret bliver blandt andet brugt til at kunne identificere sig over for offentlige institutioner så som SKAT.

Ikke alle virksomheder er forpligtet til at have et CVR-nummer. Du undtages hvis din virksomhed har en årlig omsætning under 50.000 kr. her er du heller ikke forpligtet til at moms registrere.

Hvordan får du et CVR-nummer?

Det er super nemt, du får et unikt CVR-nummer tildelt, når du registrerer dig på VIRK.dk.

Læs mere om CVR her.

Lovpligtigt

Vær opmærksom på at det er lovpligtigt at oplyse sit CVR-nummer på virksomhedens hjemmeside, dette kan angives samme sted som du angiver kontaktoplysninger.

På de fakturaer du sender ud, skal dit CVR-nummer også være angivet. Vi anbefaler, at du laver en skabelon, hvor virksomhedens oplysninger står, her vil CVR-nummeret være en fast del.

Firmabilen skal også have CVR-nummeret og virksomhedens navn skrevet på, et lille klistermærke vil være tilstrækkeligt.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.