CVR-nummer

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er et CVR-nummer?

Et CVR-nummer står for Det Centrale Virksomhedsregister og kan sammenlignes med dit personlige CPR-nummer, men i stedet for 10 cifre har den 8. Udover det er de meget sammenlignelige, det er et identifikationsnummer som indeholder informationer om din virksomhed – virksomhedens navn, adresse, branchekode, stiftelses år osv.

Du får et CVR-nummer tildelt når du stifter en virksomhed på VIRK.dk, ligegyldigt hvilken selskabsform du stifter vil du få et unikt CVR-nummer. Nummeret bliver blandt andet brugt til at kunne identificere sig over for offentlige institutioner så som SKAT.

Ikke alle virksomheder er forpligtet til at have et CVR-nummer. Du undtages hvis din virksomhed har en årlig omsætning under 50.000 kr. her er du heller ikke forpligtet til at moms registrere.

Hvordan får du et CVR-nummer?

Det er super nemt, du får et unikt CVR-nummer tildelt, når du registrerer dig på VIRK.dk.

Læs mere om CVR her.

Lovpligtigt

Vær opmærksom på at det er lovpligtigt at oplyse sit CVR-nummer på virksomhedens hjemmeside, dette kan angives samme sted som du angiver kontaktoplysninger.

På de fakturaer du sender ud, skal dit CVR-nummer også være angivet. Vi anbefaler, at du laver en skabelon, hvor virksomhedens oplysninger står, her vil CVR-nummeret være en fast del.

Firmabilen skal også have CVR-nummeret og virksomhedens navn skrevet på, et lille klistermærke vil være tilstrækkeligt.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.