Branding

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er branding

Med branding forsøger man at skabe en varemærkebevidsthed om sit produkt eller ydelse. Branding er en proces, der har til formål at skabe en specifik opfattelse, af en virksomhed og alt hvad den indebærer, såsom produkt eller ydelse, samt at differentiere sig og skiller sig ud fra mængden.

Ordet branding kommer fra USA, hvor man brændemærkede køer, for at man kunne kende forskel på dem og se hvem de tilhører. Branding i dag kan forstås på samme måde, det gælder om at skille sig ud og skabe noget unikt ved ens virksomhed eller produkt, som skal ”brænde” sig fast i forbrugernes bevidsthed. Med branding skal man tydeliggøre den specifikke ting ved sit produkt, som gør at kunderne vælger det brandet produkt, fremfor konkurrenter.

Et brand er den oplevede merværdi, som gør at forbrugerne foretrækker og er villige til at vælge dette produkt frem for et andet. Man skaber et brand ved at knytte nogle værdier til sin virksomhed, produkt eller ydelse.

Branding tager lang tid, det er ikke noget der kommer over natten.

Branding handler ikke kun om at skabe et forhold til ens kunder. Branding handler også om at gøre sig attraktiv overfor virksomhedens interessenter, i form af potentielle kunder, potentielle medarbejdere, nuværende medarbejdere, potentielle aktionærer osv.

Mange mennesker er villige til at betale mere for et produkt, hvis det er et brand. Et eksempel på et stærkt brand i Danmark er Lego.

Du kan finde rigtig mange gode blogs om branding her, samt få hjælp af vores erfarne coaches og partnere her.

Bliv en del af vores iværksætternetværk for 0 kr.