Bogføring

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Hvad er bogføring?

Driver man erhverv i Danmark er man underlagt bogføringsloven og har dermed pligt til at bogføre og registrere de økonomiske transaktioner i en virksomhed rettidigt.

Bogføring er registrering af enkelte transaktioner og bilag, som vedrører virksomheden. Ved bogføring laver man en systematisk registrering af enhver økonomisk transaktion i virksomheden, som fx bilag, faktura og pengestrøm.

Bogføring er med til at danne grundlaget for, at man ved udgangen af et regnskabsår kan opgøre det regnskabsmæssige resultat.

Når man bogfører, kan man holde et overblik over, hvad man skylder, hvad man har til gode og hvilken værdi virksomheden har.

Når man bogfører, kan man gøre brug af et bogføringssystem.

Nogle af de krav, som står i bogføringsloven, er blandt andet, at man skal give alle sine bilag et nummer i kronologisk rækkefølge, man skal bogføre sine bilag, så hurtigt som muligt og så skal bilagene gemmes i 5 år.

Til juli 2022 kom en ny bogføringslov, som kræver at man bruger et registreret bogføringssystem. Her kan vi anbefale vores partnere Dinero og E-conomic.

Bliv en del af vores iværksætternetværk for 0 kr.