Acontoskat

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central
<div class='container'>

Hvad er Acontoskat?

Acontoskat skal betales, hvis ens selskab har haft overskud i det sidste regnskabsår.

Acontoskat er en forudbetaling af selskabsskat og det er derfor kun selskaber, der skal betale det. Har selskabet ikke haft overskud eller er selskabet helt nystiftet, skal man ikke betale acontoskat.

Beløbet bliver beregnet automatisk og er baseret på den skat, som selskabet har betalt, i de tre forrige år. Skatten for de tre forrige år lægges sammen, og så udgør acontoskatten 50 % af det gennemsnitlige tal. Når skatteregnskabet er opgjort, kommer det endelige beløb, og man kan derfor ende med at have betalt for lidt eller for meget. Når acontoskatten er udregnet modtager man et brev i e-boks.

Acontoskat bliver ikke trukket automatisk, men er noget man selv skal sørge for at få betalt. Der er to gange årligt, hvor den ordinære acontoskat skal betales, i lige store rater. Det er d. 20. marts og d. 20. november, det er vigtigt at det sker på præcist disse datoer. Man kan risikere at pengene bliver sendt retur, hvis man betaler for tidligt og hvis man betaler senere end fristen kommer der automatisk renter på. Raterne kan nedsættes, hvis man ønsker at fordele beløbet ud på 3 betalingsfrister frem for 2. Ønskes dette skal man betale frivillig acontoskat d. 1. februar, det efterfølgende regnskabsår.

Har du spørgsmål om acontoskat kan du sparre med vores coaches på området.

</div>

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.