Apple Store
Download Startup Central gratis og bliv en del af Startup Lounge omkostningsfrit – Startup Central Basic
Warning icon

Start din virksomhed

Overvejer du at blive iværksætter eller selvstændig? Har du styr på alle de områder du skal bruge for at få succes?

Blue Header

Start din virksomhed

Vil du gerne starte din egen virksomhed, men mangler overblikket over de mange aspekter der er på området, skal du læse med her.

Det kan være svært at navigere i de mange muligheder og måske en smule skræmmende at starte virksomhed, hvis man ikke har sit forarbejde i orden. Det forberedende arbejde består i at researche: hvordan opstarter du din virksomhed, forretningsplan, økonomisk overblik og meget mere.

Hos Startup Central kæmper vi for at gøre det nemt for dig at blive iværksætter og selvstændig.

Her giver vi et overblik over alt det du skal have styr på, når du starter egen virksomhed.

At starte virksomhed er nemmere sagt end gjort, her får du en guide til, hvad du skal gøre.
Som virksomhedsejer har du et CVR-nr. Det er et unikt og personligt nr. til din virksomhed. Det kan sammenlignes med et CPR nr.

CVR

CVR står for Det Centrale Virksomhedsregister og er et register, der indeholder informationer om danske virksomheder og selskaber. Alle CVR registrerede virksomheder har et identifikationsnummer, som kan sammenlignes med et personligt CPR-nummer. Registeret indeholder alle grundinformationerne om virksomheden tilknyttet CVR-nummeret, bl.a. navn, adresse, start og evt. ophørspunkt, branche og meget mere.

Som udgangspunkt skal alle virksomheder i Danmark have et CVR-nummer, der er dog en undtagelse, virksomheder som omsætter for under 50.000 kr. årligt, er ikke forpligtet til at blive registeret med et CVR-nummer.

Fordelen ved at have et CVR-nummer er, bl.a. at samarbejdspartnere og kunder finder virksomheden troværdig og at virksomhedens udgifter kan trækkes fra i skat.

Få overblikket over hvad CVR koster, hvordan du får et og meget mere.

Selskabsformer

En selskabsform er en måde at organisere din virksomhed på. Der findes flere forskellige selskabsformer; du skal være afklaret med, hvordan du vil organisere din virksomhed før du vælger, da der er forskellige krav hver enkel form skal opfylde.

Overordnet er et selskab en selvstændig juridisk enhed. Som udgangspunkt kan kreditorerne kun tage udlæg i indskudskapitalen. Dermed er der ingen personlig hæftelse for ejerne, medmindre disse har stillet garanti for selskabet.

Startup Central anbefaler, at du kontakter en jurist - selvom VIRK har en fyldestgørende anvisning, er der mange, som ikke får alle felter udfyldt korrekt. Startup Central har samarbejdspartnere, hvor du, som medlem, kan få gode tilbud hos.

Få overblikket over selskabsformerne.

Når du stifter virksomhed, er der forskellige selskabsformer. Man skal stifte den selskabsform, som giver bedst mening for ens virksomhed.