Om iværksætternes fordelsklub, Startup Central

Startup Central er skabt og grundlagt af iværksætteren Anders Fogh til iværksætteren.

Om Startup Central


Du kender os som en fordelsklub, et samlingspunkt for iværksætteri, et sted hvor du kan binde din forretning sammen med kompetencer, viden og få det hele til en fair pris.

 

Hvorfor blev Startup Central startet?

Forhistorien

Det må vi spørge Anders om? Anders er stifter og CEO af Startup Central ApS.

Først, hvem er denne Anders, og hvorfor er han kvalificeret til at drive en virksomhed med over 6.500 medlemmer.

Anders Fogh, er adopteret fra Sri Lanka og er 27 år i dag. Han er ovenikøbet familiefar til fire børn, så han er ikke den typiske iværksætter.

Anders er salgsuddannet og har tidligere erhvervserfaring der giver ham stærke kompetencer i branchen.

Uddannelse har aldrig sagt Anders ret meget, og han var skoletræt allerede i 8. klasse. Den dag i dag mener han selv, at hans manglende interesse for skole kom af, at han er en dårlig læser og staver. Ordblindhed skal dog ikke sætte en stopper for Anders. Han opdagede nemlig, at hans karakterer var ganske gode i de mundtlige fag.

I handelsskolen fik Anders gang i en lille tøjvirksomhed af to omgange, men han havde dog ikke et særlig godt kendskab til hverken skat, CVR eller moms, og måtte lukke to ellers rigtig gode forretninger.

Efter handelsskolen gik han i lære, som salgselev, hos Louis Nielsen i Århus, hvor han blev oplært af Henning Meisler, hvorom Anders siger:

 

”Henning lærte mig alt, der var værd at vide omkring at sælge på en behagelig måde. Han viste mig dén type sælger, som ikke ser sig i spejlet efter et salg, og smiler til sit spejlbillede”.

Med andre ord - det handler om at skabe værdi for kunden, for så har du skabt værdi for sig selv.

Herefter forsøgte Anders sig med flere start-up forsøg, som aldrig fik CVR eller den succes, han ønskede sig.

Efter elevtiden i butik med sene arbejdstider, prøvede Anders en masse andre typer jobs, inden han landede hos Preben ved Dansk Kreditor Service. Her kom iværksætterlysten virkelig op i Anders, fordi Preben var/er en iværksætter, som virkelig kan skabe succes!
Efter et par idéer finder Anders og en kammerat på idéen om at lave et neglebord, fordi hans kone lavede akrylnegle i hjemmet. I denne proces finder Anders ud af, at netop Startup Central manglede!

Der var mange steder at finde hjælp og mange forskellige administrative produkter, man som nystartet skal have, men ikke ét enkel sted hvor man kunne finde det hele.

Efter flere timers Google-søgning måtte Anders konstatere, at mange havde forsøgt med noget lignende, men ingen havde lykkedes med det, og alle var ude af markedet.

Konklusion: Ingen vil hjælpe nye iværksættere fra idéfasen (i den private sektor)!

Preben, som har stiftet og investeret i flere selskaber, var en oplagt mand at spørge ind til, hvordan man bygger en forretning op.

Preben fortalte Anders, hvad han behøvede for at lave en sund forretningsplan, og han lærte også, at dem, han kunne finde på nettet, ikke var investorvenlige.

Anders brugte sin private tid og sin tid på kontoret til at skabe en god forretningsplan. Preben havde sagt, han gerne ville tage et kig på den.
Anders fik nogle gode råd, men det var ikke noget for Preben at investere i på daværende tidspunkt 

Anders startede sin jagt på at forbedre sin forretningsplan og finde en investor, som troede på ham.

Alt dette foregik midt i 2017, og Anders skiftede job to gange, inden han i november forlod arbejdsmarkedet for at jagte drømmen som iværksætter.

12 nej’er fra 12 rigtig dygtige investorer. Anders var næsten slået ud, men i januar tog han til sit sidste møde, og nu lykkedes det!
En aftale kom på plads, og en investor gjorde det muligt for Anders, at starte Startup Central.

Den 8. februar 2018 blev selskabet Startup Central ApS stiftet og vejen til et samlingspunkt for iværksætteri startede.


Visionen og missionen

Med mine helt egne ord: ”Startup Central er sat i verden for at skabe en kortere vej fra idé til business”.

Vi ønsker at hjælpe så mange som muligt med at blive connected med så meget viden som muligt, og vi ønsker at give adgang til alle de administrative produkter, en iværksætter skal have.

 

Vores mål er, at 5% af nye danske virksomheder har gjort brug, og blevet hjulpet af Startup Central.

 

Siden Starten

Siden stiftelsen af Startup Central er det kun gået én vej, og det er opad. 2018 var tiltænkt som et udviklingsår, men i juni 2018 åbnede vi dørene for den private bruger, og herfra gik det stærkt.

Anders indså, at det var tid til at finde sin første ansatte, og her kom Mathias ind, som stadig er her den dag i dag. Mathias startede som marketingspraktikant, men efter en rum tid så Anders et potentiale i at flytte ham over i salg, og siden har Mathias ikke set sig tilbage.
I dag er Mathias salgs- og marketingchef for Startup Central.

Startup Central er, dét man i fagterm vil kalde en SaaS (Software as a Service) platform, og her tæller medlemmerne. Startup Central forlader 2018 med 1000 medlemmer og en god håndfuld partnerskoler.

En lille uges tid inde i januar kunne vi fejre at have nået 2000 medlemmer.

Der har været flere praktikanter og ansatte gennem Startup Central, og hver og en har været med til at løfte virksomheden.

I dag, er der over 6.500 betalte/betalende medlemmer hos Startup Central, og vi oplever tilgang hver eneste dag.

Tak fordi du læste med herned til, og vi håber, du ønsker at blive en del af vores netværk!

Afstanden fra idé til investering har aldrig været kortere