Om iværksætternes fordelsklub, Startup Central

Startup Central er skabt og grundlagt af iværksætteren Anders Fogh til iværksætteren.

Om Startup Central


Du kender os som en fordelsklub, et samlingspunkt for iværksætteri, et sted hvor du kan binde din forretning sammen med kompetencer og viden og få det hele til en fair pris.

Men hvordan blev det hele til?

 

Hvorfor blev Startup Central startet?

Forhistorien

Det må vi spørge Anders om? Anders er stifter og CEO af Startup Central ApS.

Først, hvem er denne Anders, og hvorfor er han kvalificeret til at drive en virksomhed med over 4000 medlemmer.

Anders Fogh, som er det fulde navn, er adopteret fra Sri Lanka og 27 år i dag. Han er ovenikøbet familiefar til hele fire børn. I huset er hans kone Nanna og deres hund Yrsa også.

Anders er salgsuddannet og mener selv, han er ekspert inden for netop dette.

Uddannelse har aldrig sagt Anders ret meget, og han var skoletræt allerede i 8. klasse. Dette kan ses på hans karakterer hele vejen gennem sin tid på skolebænken. Den dag i dag mener han selv, at hans manglende interesse for skole kom af, at han er en dårlig læser og staver. Ordblindhed skal dog ikke sætte en stopper for Anders. Han opdager nemlig, at hans karakterer er ganske gode i mundtlige fag.

I handelsskolen fik Anders gang i en lille tøjvirksomhed af to omgange, men han havde dog ikke et særlig godt kendskab til hverken skat, CVR eller moms, og derfor måtte han lukke to ellers rigtig gode idéer.

Efter handelsskolen gik han i lære som salgselev hos Louis Nielsen i Århus, hvor han blev oplært af Henning Meisler, hvorom Anders siger:

 

”Henning lærte mig alt, der var værd at vide omkring at sælge på en behagelig måde. Han viste mig dén type sælger, som ikke ser sig i spejlet efter et salg, og dén som smiler til sit spejlbillede”.

Med andre ord - det handler om at skabe værdi for kunden, for så har du skabt værdi for dig selv.

Herefter forsøgte Anders sig med flere start up forsøg, som aldrig fik CVR eller den succes, han ønskede sig.

Efter elevtiden i butik med sene arbejdstider prøvede Anders en masse andre typer jobs, inden han landede hos Preben ved Dansk Kreditor Service. Her kom iværksætterlysten virkelig op i Anders, fordi Preben var/er en iværksætter, som virkelig kan skabe en succes!
Efter et par idéer finder Anders og en kammerat på idéen om at lave et neglebord, fordi hans kommende kone Nanna lavede akrylnegle i hjemmet. I denne proces finder Anders ud af, at netop Startup Central manglede!

Der var mange steder at finde hjælp og mange forskellige administrative produkter, man som nystartet skal have, men ikke ét enkel sted hvor man kunne finde det hele.

Efter flere timers Google-søgning måtte Anders konstatere, at mange havde forsøgt med noget lignende, men ingen havde lykkedes med det, og alle var ude af markedet.

Konklusion: ingen vil hjælpe nye iværksættere fra idéfasen (i den private sektor)!

Preben, som har stiftet flere selskaber og investeret, var en oplagt mand at spørge ind til, hvordan man bygger en forretning op.

Preben fortalte Anders, hvad han behøvede for at lave en sund forretningsplan, og han lærte også, at dem, han kunne finde på nettet, ikke var investorvenlige.

Anders brugte sin private tid og sin tid på kontoret til at skabe en god forretningsplan. Preben havde sagt, han gerne ville tage et kig på den.
Anders fik nogle gode råd, men det var ikke noget for Preben at investere. Ikke så tidligt.

Anders startede sin jagt på at forbedre sin forretningsplan og finde en investor, som troede på ham.

Alt dette foregik midt i 2017, og Anders skiftede job to gange, inden han i november forlod arbejdsmarkedet for at jagte drømmen som iværksætter.

12 nej’er fra 12 rigtig dygtige iværksættere/investorer. Anders var næsten slået ud, men i januar tager han til sit sidste møde, og nu lykkedes det!
En aftale kom på plads, og en investor gik ombord i Startup Central.

Den 8. februar 2018 blev selskabet Startup Central ApS stiftet og vejen til et samlingspunkt for iværksætteri startede.


Visionen og missionen

Med mine helt egne ord: ”Startup Central er sat i verden for at skabe en kortere vej fra idé til business”.

Vi ønsker at hjælpe så mange som muligt med at blive connected med så meget viden som muligt, og vi ønsker at give adgang til alle de administrative produkter, en iværksætter skal have.Målet er, at 5% af alle nye danske virksomheder i Danmark har eller har haft kontakt med Startup Central.

 

Siden Starten

Siden stiftelsen af Startup Central er det kun gået én vej, og det er opad. 2018 var tiltænkt som et udviklingsår, men i juni 2018 åbnede vi dørene for den private bruger, og herfra gik det stærkt.

Anders indså, at det var tid til at finde sin første ansatte, og her kom Mathias ind, som stadig er her den dag i dag. Mathias startede som marketingspraktikant, men efter en rum tid så Anders et potentiale i at flytte ham over i salg, og siden har Mathias ikke set sig tilbage.
I dag er Mathias salgs- og marketingchef for Startup Central.

Startup Central er, dét man i fagterm vil kalde en SaaS (Software as a Service) platform, og her tæller medlemmer. Startup Central forlader 2018 med 1000 medlemmer og en god håndfuld partnerskoler.

En lille uges tid inde i januar kunne virksomheden fejre at have nået 2000 medlemmer.

Der har været flere praktikanter og ansatte gennem Startup Central, og hver og en har været med til at løfte virksomheden.

I dag, tirsdag d. 30. juli, er der over 4300 solgte licenser og medlemmer hos Startup Central, og vi oplever tilgang hver evig eneste dag.

Tak fordi du læste med herned til, og vi håber, du ønsker at blive en del af vores netværk!

Afstanden fra idé til investering har aldrig været kortere