Iværksættertallene er dalende

Blue Header

Iværksættertallene er dalende

Og der opfordres kun til flere kvindelige iværksættere - er der virkelig et behov for flere kvindelige iværksættere, er der ikke bare tale om iværksættere?

 

Flere af medierne har igennem den seneste tid talt om flere kvindelige iværksættere. Ingen ønsker at blive defineret på deres køn, deres etniske eller personlige baggrund. De ønsker at blive defineret på deres kompetencer og hvad de står for i dag. Så lad os droppe det her med kvindelige iværksættere, mandlige iværksættere, anden generationsiværksættere osv. Det er så ligegyldigt, det eneste der betyder noget er, at vi får flere iværksættere i Danmark.

Iværksættertallene i Danmark er faldende. Det er ikke acceptabelt. Vi har aldrig været færre iværksættere end vi er nu, der er ingen købmænd eller købkvinder. Tidligere ville hver 12 være iværksætter, nu er det kun hver 6.

Man kan takke regeringen for dette faldende tal. De bygger alt op omkring et lønmodtagersamfund. Et samfund, som er bygget på at vi skal have en lang uddannelse, få et godt job og så blive gamle. Det er der selvfølgelig ikke noget galt i, men når vi ligger i bunden af de europæiske lister, over at skabe iværksættere. Så opstår problemet. Regeringen glemmer bevidst eller ubevidst iværksætterne, der er ingen fordele til dem som vækster Danmark. Derfor opfordrer vi til at I skaber virksomheder for at der er flere, som kan komme i lønmodtagerjobs – som regeringen tildeler alle fordelene.

Det som skaber vækst i Danmark, er mangfoldigheden og ærekærligheden for at kunne se, at alle har ret til at være her. Men disse pladser skal defineres med overordnede titler, titler som: selvstændig, iværksætter, skabe noget nyt og skabe noget bedre. Titlerne skal ikke være: kvindelig iværksætter. Det handler om at være den mest kvalificeret til jobbet, uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Så lad os nu skabe vækst, lad os få en form for diversitet, en diversitet som er bygget på kompetencer, det er det eneste, som iværksætteri og erhvervsverden burde bygges på.

Jeg vil selvfølgelig gerne have flere kvindelige iværksættere, hvem vil ikke det. Men i sidste ende er det en personlig beslutning, vi skal ikke tvinge en bestemt kønsgren ud i at blive iværksættere. Vi skal skabe vækst i Danmark med mangfoldighed, ikke i form af lige mange mandlige og kvindelige iværksættere, men diversitet af kompetencer, faglighed, ærekærlighed, stolthed og ikke mindst lyst. Det skaber vækst og innovation.

Vores politikere vil ikke hjælpe dig. Vi er nødt til at hjælpe det danske erhverv til succes, det gør vi ved at skabe flere arbejdspladser.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.