De 4 problemstillinger som Arriber vil gøre op med er følgende.
- Det er svært at overleve som nystartet virksomhed i Danmark
Danmark er det land i Europa, hvor flest virksomheder dør efter 5 år. (https://finans.dk) Hvorfor mon? Det kan der være flere grunde til, men Frederik har oplevet, at det kan være svært, hvis ikke umuligt at udvide til nye markeder for danske virksomheder. Nogle virksomheder har været heldige og dette fænomen kaldes “Eksport-held” og blev videnskabeligt bevist i 1990. Andre virksomheder har været uheldige og er gået ind i et marked, hvor deres produkt/service, ofte, ikke har matchet kulturen i det pågældende marked. De sproglige og kulturelle barrierer er meget undervurderet og kan være svære at overkomme.
- Danske virksomheder efterspørger international arbejdskraft
Verden er mere globaliseret end nogensinde. Én person spiste en flagermus og wupti, så var hele verden i knæ. Vi er alle interconnected, om vi vil det eller ej. Derfor skriger danske virksomheder på international kvalificeret arbejdskraft. Det kan være vanskeligt for en dansk virksomhed at finde den rette kandidat. Arriber-konsulenterne har alle internationale uddannelser og erfaringer. Dermed har Arriber direkte kontakt til alle de talentfulde og ambitiøse internationale talenter, som glædeligt vil bruge deres kompetencer og netværk i deres hjemland, hvor de allerede taler sproget og er på “hjemmebane”. Det er ofte utrolig svært for internationale studerende at flytte til Danmark og integrere samt etablere sig. Arriber kan give de internationale talenter en blød landing og et meget relevant job.
- Danske virksomheder søger arbejdskraft generelt
Når danske virksomheder ikke kan skaffe arbejdskraft, er det en god løsning for dem at outsource opgaver, hvilket også er en stigende trend. Arriber råder over eksportkonsulenter på projektbaserede kontrakter. Dette betyder, at en dansk virksomhed ikke skal bruge tid på at researche, rekruttere, onboarde og tilbyde en fuldtidsstilling. Den danske virksomhed kan blot aflevere opgaven til Arriber, som i øvrigt kan trækkes fra i SKAT.
- Tilliden til det offentlige system daler
Når en iværksætter med et “iværksætter-mindset” søger hjælp til eksport i det offentlige system, som har et “offentligt mindset”, viser det sig, at de to parter ikke har samme bølgelængde. Det resulterer ofte i misforståelser, skæve forventningsafstemmelser, øget bureaukrati og en langtrukken proces. Flere iværksættere har udtalt, at det simpelthen går for langsomt, når de arbejder sammen med det offentlige. Konsulenterne i Arriber er drevet af iværksætteri, passion, drive og innovation. Arriber møder de danske scaleups med en forretningsmodel, som passer kunden, dermed føler kunden, at der bliver lyttet. Det skaber tillid, som også er en af Arribers værdier.
Hvorfor er det egentlig at Frederik, har brugt 13 måneder på at skabe en konsulentvirksomhed?
Frederik har set og oplevet, hvor svært det kan være for danske virksomheder at få hjælp til at blive succesfulde i udlandet og erobre større markedsandele internationalt. Det har han besluttet sig for at gøre noget ved og han har allieret sig med et stærkt hold, som er klar til at hjælpe danske virksomheder med at udvide til nye jagtmarker. Danmark er et lille land i verden, men et land med rigtig mange dygtige iværksættere og sprudlende innovation. Pandemien har kickstartet globaliseringen og udfordret normen, så den behøver vi unge mennesker ikke at udfordre. Vi skal skabe den nye normal ved at gøre tingene på vores måde, som er via internationalt netværk, personlige relationer, kulturforståelse og sproglig kunden.
I stedet for at opfinde den dybe tallerken, vil Arriber spotte de gyldne tallerkner og servere dem for et større publikum, end blot Danmarks lille andedam.
Arriber er allerede blevet kontaktet af store og små danske samt udenlandske virksomheder med henblik på samarbejde, selvom hjemmesiden ikke er blevet lanceret endnu. Frederik har valgt at takke Startup Central for hjælpen med sin lange rejse, ved at invitere Startup Centrals stifter og ejer, Anders Fogh og business mentor, Jesper Poulsen, med i sit Advisory Board, som også tæller Jan Madsen, som Frederik kender privat.
I Startup Central vil vi sige tusind gange tillykke med din lancering af www.arriber.dk - vi glæder os til at følge dig og vi er sikre på, at du har fat i et vigtigt hul i markedet.
Følg Arriber på LinkedIn, Facebook og Instagram.