3 studerende vinder iværksætterkonkurrence

Nyt valgfag på Horsens gymnasium & HF har haft kæmpe succes. Der er kommet fokus på iværksætteri og det mere praktiske fag møder stor opbakning.

Blue Header

Horsens Gymnasium & HF har i samarbejde med Anders Fogh, CEO og Founder af Startup Central udviklet en iværksætterkonkurrence til valgfaget Innovation.

De studerende elsker valgfaget Innovation og underviserne kan se den store begejstring og udvikling hos de studerende. ”Det har været rigtigt godt, da det har givet noget realisme til faget. Det har været en stor succes, som jeg bestemt mener skal gentages. Vi kan se det til eksaminerne, det går dem rigtig godt, fordi de kan referere til noget praktisk arbejde de har lavet. Dermed har det været en succes for både skole og elever, da de har klaret sig bedre.” siger Simon Buchhave, underviser i valgfaget Innovation på Horsens Gymnasium & HF og fortsætter:

”Jeg vil klart anbefale, at andre skoler implementerer samme kursus i skolen, fordi jeg kan mærke, at det har været rigtigt godt for mine elever. De får en smagsprøve af virkeligheden.”

De studerende har haft meget selvbestemmelse under hele forløbet, og det hele har kulmineret i en iværksætterkonkurrence. Her skulle de studerende pitche deres forretningsideer for underviser og Anders Fogh, som derefter ville votere og finde den bedste forretningside. Her blev der både lagt vægt på selve forretningsideen og på grundigheden af forretningsideen.

”Der var ingen tvivl om at Milla, Emma og Ida skulle vinde, de havde en fantastisk forretningside og havde gennemtænkt hele ideen, lige fra koncept til finansiering. De brillerede og jeg er meget imponeret over, hvor langt gruppen har tænkt frem” siger Anders Fogh, CEO & Founder Startup Central og fortæller med stor begejstring om forretningsideen:

”Hvis de ikke vil følge forretningsideen til dørs, så kunne jeg godt overveje at gøre det. Det er en mega fed ide.” Milla, Emma og Ida vil gerne overlade forretningsideen til Anders, men ikke uden at have procenter i virksomheden – man er vel business woman.

Nemmere at finde handicapparkeringspladser

Milla, Emma og Idas forretningside er en app til at finde handicapparkringspladser. Det vil både komme bruger og butikkerne omkring parkeringspladserne til gavn. Flere vil være mere tilbøjelig til at gå ind i butikkerne, hvis de kan se at en parkeringsplads er tæt på.

Kæmpe succes

Det er første gang, at iværksætterkonkurrencen bliver afholdt og det har været en stor succes. Simon Buchhave fortæller således om forløbet: ”Det bedste ved konkurrencen er Anders Fogh, som kommer og stiller nogle krav til eleverne og det er sundt, man kan mærke eleverne løfter sig fagligt.”

Omkring 60 studerende har valgt valgfaget Innovation i år og der er stor efterspørgsel på det. Ca. 80 elever har skrevet sig op til valgfaget til næste år. ”Der er meget stor interesse for det. Det er nok det der med, at man har noget at skulle have sagt, får lov til at bestemme selv og sætte sit eget præg.”

Milla, Emma og Ida har været meget glade for faget og siger: ”Jeg kan godt lide, at det var et lidt anderledes fag, man fik lov til at være mere kreativ og mere fri i timerne, det var det som tiltalte mig, at jeg ikke skulle kigge ned i en bog, som i de andre timer. Det er fedt at få lov til at lave noget mere praktisk.

Vinderne har ikke planer om at arbejde med iværksætteri lige nu, men siger: ”man skal aldrig sige aldrig.”

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.