Iværksætternetværk

Ingen ved alt, derfor er det vigtigt med et netværk

Blue Header

Effektivt iværksætternetværk

Om du går med en iværksætterdrøm i tankerne eller om du allerede har en etableret virksomhed, så ved du hvor vigtigt et effektivt iværksætternetværk er. Hos Startup Central har vi et eksklusivt netværk med erfarne erhvervsfolk, som hedder Startup Lounge; netværket kan hjælpe dig med alle de udfordringer der følger med dét at drive en virksomhed.

Et effektivt iværksætternetværk er vigtigt at have som selvstændig, da du kan få meget hjælp herigennem.

Få et effektivt iværksætternetværk

Mange iværksættere peger på den samme udfordring; de føler at de mangler et relevant iværksætternetværk eller at deres nuværende netværk er for lille.

Når du starter som iværksætter er det ikke nødvendigvis inden for den samme branche, som du hidtil har beskæftiget dig inden for. Det gør, at det netværk som du befinder dig i, og har erhvervet dig gennem tiden, ikke længere er tilstrækkeligt. Det dækker ikke de nye behov, du har fået ved opstart af virksomhed i en anden branche. Der er ingen tvivl om, at det nuværende netværk gerne vil hjælpe, men netværket har ofte ikke den nødvendige viden.

Når du vil opbygge et effektivt netværk, kan du med fordel overveje de nedenstående punkter.

 

Overvej hvad det er du mangler i dit eksisterende iværksætternetværk

 • Faglig sparring?
 • Salgsnetværk
 • Netværk som du kan bruge som en slags kollegaer?
 • Netværk, hvor du kan fĂĄ et hurtigt tip?

Overvej hvilke netværk der er vigtige for dig og din virksomhed

 • Online forum og blogs
 • Online netværkstjenester
 • Brancheforening
 • Faglig netværksgruppe
 • Social netværksgruppe
 • Relevante events, konferencer og kurser
 • Professionelle netværk

Besøg netværket

Brug lidt tid på at researche i netværket, inden du for alvor går i gang med at bruge det. Der findes rigtig mange netværker og det er vigtigt, at du befinder dig i det rigtige. Du kan hurtigt komme i et netværk, som udadtil ser relevant ud for dig, men som i sidste ende ikke giver dig den værdi du har behov for.

Der er flere netværker hvor du kan se med som gæst; brug lidt tid her, for at finde ud af om det relevant for dig. På den måde sparer du en masse tid og penge, ved ikke at befinde dig i et forkert netværk.

I et online netværk kan du observere hvordan de andre medlemmer interagerer, og bedømme om interaktionen skaber værdi for dig. Præsentér dig og din virksomhed i netværket, så de øvrige medlemmer kan lære dig at kende. På den måde kan de også bedst vejlede dig.

Et par bonus tips når du netværker:

 • Vær ĂĄben, optimistisk og ha’ en positiv indstilling.
 • Husk at alle du møder pĂĄ din vej, kan være en potentiel kunde eller føre dig til din næste kunde.
 • Hjælp andre – det kommer tifold tilbage.
 • Du er hvad du gør - alt det du gør, bliver identificeret med din virksomhed.

Hvad er et effektivt iværksætternetværk?

Et effektivt iværksætternetværk er et netværk, som skaber værdi for dig og din virksomhed. Det er derfor vigtigt, at du er klar over hvad der gør dit netværk helt unikt.

Et salgsnetværk er essentielt for dig, som har helt styr på alt der er at vide, omkring det at drive en virksomhed, men gerne vil booste dit salg. Går du derimod med en iværksætter drøm i tankerne, men ikke ved hvor du skal starte, er et netværk med erfarne iværksættere du kan sparre med essentielt for dig.

Alle erfarne iværksættere har på et tidspunkt i deres iværksætter liv stået med samme udfordringer som dig, derfor kender de til din bekymring og er klar til at hjælpe dig med et par gode råd.

Hvorfor er et godt iværksætternetværk vigtigt?

Der er flere grunde til, at et iværksætternetværk er vigtigt.

 • Forbindelser til kunder, samarbejdspartnere og investorer.
 • Gode tips og sparring.
 • Videndeling.
 • UndgĂĄ fejl som andre har begĂĄet.
 • Vær med til at vækste Danmark.

Du skal ikke nødvendigvis arbejde hårdt, for at oparbejde et netværk, men du skal huske de mennesker, du møder, se muligheder i mennesker og vælge samarbejdspartnere med omhu. Hvis du har dét in mente, får du hurtigt og nemt opbygget dit eget unikke iværksætternetværk, som skaber mest værdi for dig.

Digitalt iværksætternetværk

Et digitalt iværksætternetværk er en fordel for dig, som starter virksomhed. Ved et digitalt netværk har du alle dine forbindelser lige ved hånden.

Et fysisk iværksætternetværk tager lang tid at skabe og opretholde, både for dig og dine relationer. Denne tid kunne bruges på andre dele af din virksomhed. Et digitalt netværk derimod kan hurtigt give dig et godt tip og hurtigt råd.

Der findes mange forskellige iværksætternetværker, vær derfor opmærksom på, hvilke(t) der giver mest værdi for dig og din virksomhed.

Som medlem af Startup Central får du adgang til et eksklusivt netværk af erfarne iværksættere. Her kan du få sparring om, alt du skal vide ved at starte og drive virksomhed.

Startup Lounge

Startup Lounge er et mødested for iværksættere, erhvervsdrivende og folk med interesse for forretning.

Formålet er at give og modtage vejledning, ved at dele oplevelser og erfaring om iværksætteri og virksomheds drift. Som medlem af iværksætternetværket, Startup Lounge, bliver du en del af et allerede etableret netværk, som har givet værdi for mange iværksættere inden for forskellige brancher før dig.

Det er en eksklusiv netværksgruppe, hvor der ikke findes dumme spørgsmål. Vi hos Startup Central vil være aktive derinde og sørge for, at vores mange coaches sættes i forbindelse med dig. Du kan bl.a. forvente at der vil være deling af den nyeste udvikling inden for iværksætter branchen, events og andet relevant info for iværksættere, fokusset er nemlig på vidensdeling.

Læs mere om Startup Lounge her.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Ved tilmelding af nyhedsbrevet accepterer du, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.