Historien bag om Startup Central

Hele historien bag skabelsen af Startup Central

Blue Header

Anders Fogh, CEO og founder af Startup Central, har igennem sine ungdomsår og skoletid (handelsskole) vidst, at hvis han nogensinde skulle have succes, så skulle det være fordi, han blev en god sælger og dertil salgschef eller så skulle han skabe noget selv. Men da Anders altid har været en gambler og tør at tage en chance, faldt valget på det sidstnævnte.

Derfor har han forsøgt sig med tøjvirksomheder, design mfl. desværre uden det store held. Anders var under 18 år, da han blandt andet forsøgte sig med at starte tøjvirksomheder, dengang havde han ikke styr på de mange aspekter, der er når man starter virksomhed. Det var den manglende interesse for at gøre grundarbejdet, undersøge markedet og få overblik over de juridiske forhold, som var skyld i, at han ikke fik succes – der var i hvert fald ikke ben at stå på for hans idéer.

Da han var i gang med at skabe disse virksomheder, havde han ingen tanker om et koncept som Startup Central. Grunden til dette var, at han dengang både var bange for at fortælle andre om sin idé, han var bange for, at folk ville stjæle den og så var han den ’klassiske’ type, som troede han kunne klare det hele selv. Siden da har han fået mere livserfaring og fundet ud af, at han ikke kan alting selv. Det var anerkendelsen af dette, der gjorde at Startup Central er blevet til en virkelighed - en anerkendelse af, at man ikke kan alting selv.

Anders er blevet klogere siden første gang, han forsøgte sig som iværksætter. Han har fundet ud af, at der findes mange mennesker derude, som er bedre end ham til rigtig mange ting. Det Anders er god til er at organisere og registrere, derfor tænkte han; at hvis han vurderer, at han ikke er den bedste til alting, så må der være flere, som tænker samme tanke. Og dem som tænker de kan klare det hele selv, de tør endnu ikke at indse, at de ikke kan – derfor forsøgte han sig med Startup Central.

- Startup Central blev dermed dannet på baggrund af ”jeg tror ikke på, at alle kan alt”.

Den unikke historie omkring hvordan Startup Central blev til.

Foruden en anerkendelse af, at han ikke kunne klare alting selv, havde hans kone Nanna og hendes, på daværende tidspunkt, hobby en stor indflydelse på tilblivelsen af Startup Central. Hans kones hobby var at lave negle, men dette lugtede forfærdeligt. Da Anders og en kammerat sad og nød en øl, kunne de ikke undgå at lugte til dette. De blev derfor enige om at løse dette problem. Anders skulle fungere, som forretningsmanden bag idéen og hans kammerat, som er ingeniør, skulle designe et bord med udluftning, så de kunne komme lugten til livs.

Anders begyndte at søge efter hjælp til deres forretningsidé. Men efter et par måneders research måtte han give op, der var ingen steder, hvor de kunne få hjælp. Det eneste han kunne finde frem til, var rådgivning fra et par erhvervshjemmesider, men som spirende iværksætter er det svært at vide, hvad der skal spørges ind til.

Dét blev startskuddet for Startup Central. Anders ville samle alt det, som iværksættere og selvstændige har brug for ét sted, gøre det nemt, enkelt, let forståeligt og overskueligt og så til en pris hvor alle kan være med. Et sted hvor ligesindede iværksættere kunne connecte og sparre med hinanden, man skulle ikke være alene på sin iværksætterrejse – i Startup Central ville man få kollegaer.

Anders gik derfor i gang med at lave en markedsundersøgelse og fandt ud af, at han ikke er den eneste der led under dette problem. Det var svært at finde svar og hjælp, så Anders tænkte - nu går jeg i gang.

På dette tidlige tidspunkt havde Anders en iværksætter som chef, han hjalp derfor Anders og fortalte ham om, hvordan man rejser kapital. Anders byggede videre på sin forretningsidé og brugte lang tid på den, for til sidst at sidde med en ret skarp forretningsplan og budget. Han forsøgte flere gange at få investorer, men svaret var nej hver gang. Dette var en hård men lærerig kamp at komme igennem. På det 13. forsøg i januar 2018 formåede Anders at få et ja. 8. februar 2018 gik han live med stiften af selskabet Startup Central, med 1 million kr. i egenkapital/investering som opstart – det var og er vi super stolte af.

Teamet bag Startup Central er i hvert fald meget glade for, at Anders fik stiftet Startup Central. Vil du se temaet bag Startup Central – de såkaldte ministre bag iværksætterministeriet, så se her.

Succes
Anders Fogh har ikke nødvendigvis den samme opfattelse af succesbegrebet, som så mange andre har. For ham er succes flygtigt - et midlertidigt stadie af tilfredshed, man oplever det i en kort periode og så er det overstået og jagten på en ny succes starter. Det der er succes i dag, er ikke nødvendigvis det, man lever på i morgen – man rider måske på succesbølgen i et stykke tid, men så forsvinder den og der er forhåbentlig en ny som overtager, ellers er man på jagt efter den næste.

Anders er derfor ikke sikker på, at han har opnået succes endnu. Men han har en meget stor tilfredsstillelse i dét, som Startup Central laver og en stor ærekærlighed. Hans store succesfølelse kommer hver gang, at han har hjulpet et medlem videre. At hjælpe dem med at opnå deres succes, er en succes for ham og ikke mindst for hele Startup Central teamet.

Om Startup Central er en succes, vil Anders og hele Startup Central lade andre vurdere.