Forretningsplan

Lav en køreklar plan for din virksomhed med vores forretningsplan.

Læs mere om medlemskab og pris her

Hvad er en forretningsplan?

Når man driver virksomhed kan man desværre ikke undgå udgifter til diverse administrative løsninger, services og andet.

Det handler således om, at gøre det så billigt for sig selv som muligt; hvilket især er gældende når man er nystartet.

Vi har i netværket forhandlet med samarbejdspartnere og således sikret medlemmer adgang til særtilbud, rabatter og prøve-perioder på alt fra administrative løsninger (jura, forsikring, økonomistyring) til services ydelser & produkter (markedsføring, bogholder, lead-generation, billeder) og meget mere.

Hvorfor er en forretningsplan vigtig?

Som udgangspunkt er forretningsplanen det bærende element i din virksomhed, det er skattekortet du følger for at finde krydset. Det er din forretningsbibel, og det skrevne ord er helligt da den indebærer alle dine planer samt eksekvering (i et meget bredt omfang) for hvordan du når i mål.

Transformationen fra idé til forretningsidé er dér hvor alle de spændende ting sker, da overvejelser fra de forskellige punkter i forretningsplanen får dig til at tænke, planlægge og eksekvere i et større omfang. Den stiller dig alle de rigtige spørgsmål så du bedst muligt kan være forberedt på starten og driften af din virksomhed.

Forretningsplanen er vigtig fordi du her danner idégrundlaget for din virksomhed, og ikke nok med at det er grundlaget for dig selv – så er det også et værktøj for at se hvor du er på vej hen, hvor du måske ændrede kurs, m.m.

Derudover er det også et værktøj der skaber værdi løbende – for det er et vigtigt stykke papir at have i forhold til oplæring af medarbejdere, da det indeholder kerneværdierne i din virksomhed. Og det stopper ikke der, for det er ligeledes et grundlag for at åbne dialog med banker og investorer ift. lån og investering da dette er kernen af din virksomhed. Med baggrund i forretningsplanen kan de kyndige tage beslutninger baseret på potentialitet af din forretning.

Hvad skal en forretningsplan indeholde?

  • Målsætningen i forretningen. Konkretiserer planen over dine mål inden for en overskuelig fremtid.
  • Team & ressourcer i forretningen. Overskueliggøre roller, ansvar, essentielle værktøjer samt hvilke interne/eksterne ressourcer der er dig til rådighed.
  • Produkt-/servicebeskrivelse i forretningen. Beskrivelse af hvad din løsning kan, hvordan den fungerer, hvilke krav der er til det, og hvordan det gøres klar til salg.
  • Markedsanalyse i forretningen. Skab et overblik over hvem kunden er, hvor de findes og deres generelle behov i takt med at du opstiller din forretning ved siden af konkurrenterne.
  • Økonomi i forretningen. Tag stilling til hvor indtægter og udgifter (budget) kommer fra samt hvordan din virksomhed får luft under vingerne.
  • Finansiering i forretningen.Planlæg hvordan du skaffer midler til at finansier virksomhedens opstart, drift, m.m. (Ikke nødvendigt medmindre du aktivt søger investering).
  • Salg & markedsføring i forretningen.Beskriv prisen på produktet/løsningen, hvordan du har udregnet prisen, hvordan du har tænkt dig at komme ud til din målgruppe – både i form af aktivt salg og markedsføring.
  • Juridisk behov i forretningen.Klargør evt. ejerforhold, virksomhedsform, moms, jurist som kontaktperson, m.m.

Man kan koge forretningsplanen endnu mere ned, men så er der måske mere tale om en pitch fremfor en forretningsplan. Ligeledes vil en ændring i ét punkt have indflydelse på andre punkter da de alle er forbundet igennem din forretning.

”En forretningsplan kan altid tilrettes som man videreudvikler sin forretning, det er nemlig et fleksibelt værktøj, der vokser i takt med at du gør”.

En nem og overskuelig forretningsplan!

Online findes der utrolig mange skabeloner på forskellige forretningsplaner, som alle læner sig meget op ad hinanden. Det betyder således, at de alle kan forekomme meget ukonkrete, tunge og ikke brugervenlig for en helt ny iværksætter/selvstændig.

Vi har gjort vores forretningsplan nem og overskuelig at tage fat på, med forståelse for at ikke alle har en baggrund inden for hverken økonomi, finans, jura eller andet.

Igennem vores forretningsplan bliver du guidet igennem alle aspekter så du har en køreklar plan at eksekverer på – alt sammen mens du får mulighed for at kontakte relevante coaches for et givent område.

Vores forretningsplan er lavet i samarbejde med 25 business angles som er blevet tilspurgt:

  • ”Hvilke punkter ville være vigtig for dig at gå igennem, hvis du skulle starte igen med den erfaring du har tillært?”
  • ”Hvilke punkter er vigtige at iværksætteren tager stilling til hvis du skulle kigge på investering?”

Vores forretningsplan er resultatet af disse spørgsmål.

Indhold

Vores Forretningsplan

Andres Forretningsplan

Standard punkter

Uddybende spørgsmål til punkter

Special udviklet digitalt værktøj

Brugervenlig

Intuitiv

Tilmeld dig netværket, og før din forretningsidé ud i livet med vores unikke forretningsplan.

Tilmeld

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Ved tilmelding af nyhedsbrev, accepterer du hermed, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.

Trustpilot