Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Har du spørgsmål om moms?

Som nystartet kan der hurtigt opstå en masse moms-relaterede spørgsmål af praktisk karakter, fx om formelle krav til fakturering, momskonti/momskoder i regnskabet, undersøgelsespligt, registrering, indberetning mv. Det bliver særligt aktuelt, og bestemt ikke mindre komplekst, ved handel over landegrænser.

Momsretten giver også anledning til flere grundlæggende spørgsmål om, hvornår har jeg overhoved pligt til at lade min virksomhed momsregistrere, er min aktivitet helt eller delvis omfattet af en særlig fritagelse for moms, og hvor meget moms af diverse køb kan jeg reelt trække fra i momsregnskabet.


Min profil

Momsrådgiver

Jeg hedder John Baarup Sørensen, og jeg er ansat som Senior Consultant i rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO’s momsafdeling. I mit daglige arbejde assisterer jeg både revisorer, men også kunder direkte – danske såvel som udenlandske virksomheder – omkring en bred vifte af praktiske og mere teoretisk funderede spørgsmål. Herudover hjælper jeg også til med undervisning og bidrager med fagligt input til vores nyhedsbrev.

Jeg har en uddannelsesmæssig baggrund som Cand.merc.jur. ved Handelshøjskolen i Aarhus, hvor jeg har skrevet speciale om moms. Derudover har jeg læst enkeltfag på Master i Skat ved Aarhus Universitet omkring reglerne om momsfritagelse.

Jeg håber du vil række ud, hvis du sidder inde med et eller flere spørgsmål om moms – stort som småt.

  • Opstart
  • Global ekspansion
  • Momsfradrag
  • Momsfritagelser